Ziua copilului - sărbătorită în Satul de pe deal. Ateliere pentru copii la Muzeul de artă

30 Mai 2022 670
Cu ocazia celebrării Zilei Copilului, Consiliul Județean Maramureș, prin Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Salvamont Maramureș și Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», organizează o serie de activități dedicate copiilor, pentru ca aceștia să se bucure de această zi specială alături de părinți, bunici și prieteni.

Între orele 10:00 și 12:00, Muzeul de Etnografie împreună cu Palatul Copiilor Baia Mare organizează ateliere de pictură, de arte textile și confecții, iar de la ora 12:00 copii sunt invitați să participe la Cercul de dans popular. Aceste activități se vor desfășura la Muzeul Satului din Baia Mare.
Tot în Satul de pe Deal, echipa Salvamont Maramureș a pregătit mai multe ateliere în cadrul cărora copiii vor învăța cum să fie pregătiți pentru drumeții, și anume: acordarea primului ajutor, cum ne pregătim bagajul pentru munte, echipamentul necesar pentru drumeții, cum apelăm Dispeceratul Național Salvamont și multe alte informații utile și interesante pentru ieșirile în natură.

Activitățile organizate de salvatorii montani se vor desfășura pe parcursul a trei zile, 1, 2 și 3 iunie, în intervalul orar 10:00-16:00.

Și Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» a pregătit un program special, cu intrare gratuită pentru copii, în 1 Iunie, între orele 11:00-13:00, respectiv 14:00-16:00.

Cei mici sunt invitați să participe la atelierele de creație Păsări, a căror tematică este inspirată de motivele picturale și cromatica lucrărilor din patrimoniul muzeului. Participanții vor putea crea, îndrumați de către educatorul muzeal Emese Bonta, modele tridimensionale inedite și picturi originale ale vietăților înaripate.

Participarea se face pe baza unei înscrieri prealabile la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Atelierele sunt destinate copiilor cu vârsta între 6-14 ani, iar numărul maxim de participanți este de 12 participanți/atelier.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


Tabără de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni

Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.