Zilele Oraşului Seini, "Cetatea Zynir", ediţia a XXI-a

Seini, în straie de sărbătoare. A XXI-a ediţie a Zilelor Oraşului a fost marcată aşa cum se cuvine, gazdele arătând că, nu întâmplător 2018 este anul Centenarului Marii Uniri. Manifestările cultural-artistice şi sportive desfăşurate i-au încântat pe cei prezenţi, dintre invitaţi făcând parte oficiali din Republica Moldova, Ungaria şi Ukraina. De asemenea, evenimentul a avut parte şi de vizita ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, a ministrului Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, precum şi a secretarului de stat în cadrul Ministerul Tineretului şi Sportului, Cosmin Butuza.
Gabriela Tulbure, primarul localităţii, a menţionat că şi-a dorit un eveniment deosebit, având în vedere că, în 2018 se împlinesc 30 de ani de la momentul în care Cetatea Zynir a devenit oraş. Prezent la manifestări, Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, a făcut un apel la unitate către toţi cei care simt româneşte şi a evidenţiat rolul maramureşenilor la reuşita evenimentului de la Alba Iulia, din 1918.

„Anul acesta, marcăm 50 de ani de existenţă a Judeţului Maramureş. Cu tot respectul faţă de invitaţii din alte părţi ale ţării, vă spun că avem cel mai frumos judeţ din ţară. Unul care şi în urmă cu 100 de ani a fost în prima linie a evenimentelor, prin personalităţi importante: George Pop de Băseşti, Ilie Lazăr, Ioan Mihalyi de Apşa etc. Sunt oameni de frunte ai Maramureşului, care au lăsat de-o parte siguranţa personală, pentru a vedea un ideal împlinit”, a spus Gabriel Zetea.

Cele doua zile de sărbătoare s-au încheiat cu concerte la scenă, dintre invitaţi nelipsind nume sonore ale muzicii româneşti, precum Voltaj sau Talisman.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.