Tezaurul de denari romani la Istorie

20 Aprilie 2021 42
Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș organizează în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș vernisajul expoziției temporare „Tezaurul de denari romani de la Berchezoaia”.

Expoziția face parte din programul cultural intitulat „Din colecția numismatică a muzeului”, prin care instituția dorește să aducă la cunoștința publicului larg numeroasele tezaure și colecții numismatice pe care le tezaurizează, atât prin intermediul proiectelor expoziționale, cât și editoriale, cum ar fi lucrarea „Tezaurul monetar roman de la Oarța de Sus”, editată de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, Seria Studii și Cercetări Maramureșene 3.
Tezaurul de denari romani de la Berchezoaia este cea mai recentă descoperire de acest gen pe teritoriul administrativ al județului Maramureș și urmează să fie expus vizitatorilor în premieră.

Din cauza actualului context epidemiologic, vernisajul expoziției va fi transmis în format video pe pagina de Facebook a muzeului, în data de 21 aprilie 2021, ora 12:00. Expoziția va putea fi vizitată de către cei interesați imediat după terminarea vernisajului, la sediul muzeului din Baia Mare, strada Monetăriei, nr. 1 - 3, pe o perioadă de mai multe săptămâni.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Evenimente

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.