Sterilizatoare de carte achiziționate de Biblioteca Județeană "Petre Dulfu" Baia Mare

19 Noiembrie 2020 149
Patru aparate pentru sterilizarea cărților au fost achiziționate de Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare. În perioada carantinei, în lipsa acestor echipamente, cărțile restituite de cititori trebuiau să aștepte 14 zile până a fi din nou împrumutate celor care le solicitau.
Aceste sterilizatoare de carte cu lumină ultravioletă sunt utilizate pentru dezinfectarea cărților, dar și a altor obiecte: jucării, tablete e-reader, telefoane mobile, tastaturi și alte unități biblioteconomice. Timpul recomandat pentru o dezinfectare este între 30 de secunde și un minut. Cartea se introduce deschisă în camera de sterilizare, pe dispozitivul semiautomat de fixare a cărții, unde ventilatorul suflă aerul și flutură paginile, menținând cartea deschisă. Astfel, praful este îndepărtat cu ușurință, iar lumina UV ajunge până în interiorul cărții dezinfectând paginile. Lămpile UV-C distrug ADN-ul a 99,9% din bacterii, viruși, stafilococi, salmonella, spori de mucegai.

Achiziția acestor aparate a fost posibilă cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Evenimente

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.