Standul Maramureșului – în topul celor mai vizitate standuri la "Săptămâna Verde" de la Berlin

În intervalul 19 – 28 ianuarie 2018, la Berlin se desfășoară cea de-a 83-a ediție a Târgului Internațional ”Săptămâna Verde”. La deschiderea evenimentului, Consiliul Județean Maramureș a fost reprezentat de aleșii județeni Anton Rohian, Cornel Varga și Gheorghe Marian.
Târgul Agriculturii, Horticulturii și a Industriei Alimentare a fost evenimentul care a deschis anul agricol în Europa, bucurându-se de o participare la nivel înalt: președinți de stat, prim-miniștri, ambasadori și secretari de stat. Evenimentul este organizat de Messe Berlin, asociațiile agricultorilor, reprezentanți ai industriei alimentare din Republica Federală Germania și Ministerul Federal al Alimentației si Agriculturii. Numărul de vizitatori estimat de organizatori se ridică la 90.000, țara parteneră la acest eveniment fiind Bulgaria. Tema din acest an a târgului de la Berlin este ”Modelarea viitorului producției animale-durabil, responsabil si eficient”.

Produsele înregistrate cu Denumire de Origine Protejată în Uniunea Europeană sunt expuse în standul organizat de Ministerul Agriculturii din România, unde vizitatorii pot degusta produsele tradiţionale româneşti înregistrate cu Indicaţie Geografică Protejată. Membrii asociaţiilor din judeţele care fac parte din filialele locale ale Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale oferă vizitatorilor, spre degustare, preparate din lapte, carne, peşte şi produse de panificaţie şi patiserie, dar şi ţuică şi vin alb şi roşu. Standul Maramureșului a fost unul dintre cele mai vizitate, printre personalități aflându-se și Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Republica Federală Germania. Producătorii locali prezenți au reușit să încheie contracte cu oameni de afaceri țările participante, în timp ce pastrama de oaie, cașul, polenul, micii si pălinca au fost la mare căutare.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.