Accessibility Tools

Gabriel Zetea: "Pentru a depăși criza economică trebuie să încurajăm producția și consumul de produse locale"

07 Mai 2020 550
La întâlnirea cu antreprenorii maramureșeni care a avut loc marți, 5 mai 2020, în sala ”Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ din Baia Mare, întâlnire inițiată de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, alături de președintele Camerei de Comerț și Industrie, Florentin Tuș, cei prezenți au insistat pe încurajarea producției și consumului de produse locale.

”Când vorbim despre produse locale, ne referim atât la producătorii, cât și la cumpărătorii din Maramureș. Dacă dorim să ne ajutăm unii pe alții, la nivel de județ, atunci ar trebui cu toții să susținem producătorii locali, indiferent dacă produsele lor sunt de natură alimentară sau nu. Iar producătorii ar putea fi încurajați să își desfășoare activitatea, în situația în care va exista o cerere clară în acest sens”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.
Toți cei care doresc pot solicita sprijinul Asociației ”Bun de Maramureș” care a fost înființată în luna noiembrie 2019, cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, în cadrul proiectului FoodChains 4 Europe – Lanțuri alimentare pentru Europa. Planul de acțiune realizat de instituția județeană își propune să introducă sistemul de etichetare "Bun de Maramureș" pentru cele mai reprezentative produse locale. Membrii fondatori ai Asociației ”Bun de Maramureș” sunt factori locali care au experiență și expertiză în domeniul alimentar și antreprenorial din județul Maramureș și sunt avute în vedere produsele a căror realizare exploatează o resursă locală, au o rețetă tradițională și/sau folosesc o tehnică tradițională sau una inovatoare, dar legată de specificul maramureșean. ”Bun de Maramureș” reprezintă, de asemenea, o alternativă și oportunitate pentru producătorii locali care nu au certificatul "Produs tradițional", pentru a fi recunoscuți ca exponenți ai mâncărurilor tradiționale din Maramureș, pe baza rețetelor și materialelor locale.

”În concluzie, dacă dorim ca criza economică să nu o depășească în intensitate pe cea sanitară, ar trebui cu toții să ne îndreptăm atenția spre producătorii locali, atât spre cei care comercializează produse alimentare cât și spre cei specializați în alte domenii. Doar împreună vom putea trece peste acest moment de grea încercare pentru fiecare dintre noi”, a declarat Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


Tabără de excelență - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni, ediția 2024

Tabără de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni

COMAND – Sincronizarea intervențiilor în situații de urgență în regiunea de graniță

Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.