Serbările Comunei Copalnic-Mănăștur au ajuns la a XV-a ediție

Sâmbătă, 31 august și duminică 1 septembrie 2019 a avut loc cea de a XV-a ediție a ”Serbărilor Comunei Copalnic – Mănăștur”. Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Copalnic Mănăștur împreună cu Asociația A.R.I.P.I., Asociația DEIS și Revista ”Vatra Chioreană”, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș.

Sâmbătă dimineață stadionul din comuna Făurești a devenit neîncăpător pentru toți pasionații de fotbal care și-au dat întâlnire pentru a se întrece la Campionatul ”Cupa Satelor”. Pentru amatorii de teatru, muzică și jocuri ale copilăriei, pe stadionul ”Lunca” din Copalnic Mănăștur s-au organizat atelierele ”Hai la noi în sat!”. ”Casa Anca” din Copalnic – Mănăștur a fost gazda mai multor activități cultural artistice, dintre care amintim: lansarea volumului ”Atelier de reparații decorații” – autor Vasile Dragomir, lansarea volumului ”Călătorie spre constelația scorpionului” – autor Augustin Cozmuța, vernisajul expoziției de pictură și ceramică ”Între cer și pământ” – artiști Anca Delia Oros și Iulia Chira, prezentarea expoziției ”Trei generații de artiști”, documente și fotografii din colecțiile familiilor Anca și Mărcuș. Spectacolele zilei de sâmbătă au fost oferite de trupa de dans contemporan ”Xpress” și trupele ”DEIS Band” și ”Ska-nk”. Prima zi a sărbătorii s-a încheiat cu o discotecă în aer liber, lângă un uriaș foc de tabără.
Deschiderea oficială a cele de a XV-a ediție a Serbărilor Comunei Copalnic – Mănăștur a avut loc duminică, pe stadionul ”Lunca”. Primarul Vasile Mihalca a urat bun-venit tuturor participanților și a înmânat diplome de onoare cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie, diplome de cetățean ”Major” celor care își serbează majoratul în anul 2019 și diplome de excelență elevilor cu rezultate școlare deosebite.

Executivul Consiliului Județean Maramureș a fost reprezentat la acest eveniment de vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș, care a felicitat administrația locală a comunei Copalnic – Mănăștur pentru longevitatea sărbătorii.

”Accept de fiecare dată, cu plăcere, invitația primarului Vasile Mihalca, de a reveni la Copalnic – Mănăștur. Și mă bucur să văd că, an de an, comunitatea și administrația locală știu să pună în valoare și să respecte identitatea culturală a acestei zone, să-și promoveze valorile autentice”, a spus Ioan Doru Dăncuș, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș.

Petrecerea a debutat cu un miting aviatic desfășurat pe aerodromul ”Lunca” din Copalnic – Mănăștur, urmat de un program artistic susținut de interpreți, formații și ansambluri folclorice locale: Maria Costin, Cristina Mihalca, Denisa Țițoc, Bianca Suciu, Octavia Iulia Ștef, Ovidia Andreea Ștef, Robert Bărbos, lăutarii Robi și Samuel din Copalnic – Mănăștur, formația de dansuri ”Chioarul” din Făurești, formația de dansuri ”Berințana” din Berința, Ansamblul folcloric ”Dorulețul” din Coaș, Ansamblul folcloric ”Dumbrăviceana” din Coaș, Ansamblul folcloric ”Vasile Lucaciu” din Șișești, Ansamblul folcloric ”Moștenitorii” din Ruscova, Ansamblul folcloric ”Măgura” din Cernești.

În încheiere, Ansamblul Național Folcloric ”Transilvania” a oferit un regal folcloric alături de invitații Diana Topan, Bianca Latiș, Ionuț Teudan, Ghiță Breban, Livia Neag, Larisa Pop și Vasile Pop și consacrații interpreți de muzică populară Oana Bozga și Nicolae Furdui Iancu, alături de grupul instrumental ”Crai Nou”. Seara s-a încheiat cu focul de artificii și discoteca în aer liber.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.