Personalitățile marcante ale Maramureșului vor fi premiate la Oncești, în cadrul Zilelor Maramureșului

„Cinstea Maramureșului” – evenimentul dedicat celor care prin activitatea pe care o desfășoară fac cinste județului Maramureș va avea loc sâmbătă, 12 mai, cu începere de la ora 17.00, la Casa de Petrecere a Moroșenilor din Oncești. Acțiune aflată în programul ”Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș”, ediția a IV-a, ”Cinstea Maramureșului” reunește la Oncești atât personalități locale, cât și maramureșeni care ne reprezintă cu mândrie în diferite colțuri ale țării sau chiar ale lumii.
Printre cei care vor fi recompensați cu această titulatură se află și ÎPS Andrei, mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, dar și Mihai Dubovici, părintele vicar general episcopal pentru Biserica Greco-Catolică Ucraineană din România.

La categoria ”Personalități ale mediului de afaceri”, o diplomă va merge către Romeo Dunca, administrator al SC Dunca Expedition, în timp ce în domeniul medical se va acorda ministrului Sănătății, Sorina Pintea. La categoria ”Personalități din mediul academic” va fi premiat Cristian Sorin Silvestru, născut în Baia Mare, în prezent director al Diviziei de Chimie Organometalică din Centrul de Chimie Supramoleculară Organică și Organometalică – CCSOOM, de la Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică a Universității Babeș- Bolyai din Cluj Napoca. Dintre personalitățile din mediul universitar îi amintim pe Ion Vasile Vancea, profesor universitar în Brazilia, dar și pe Ștefan Marinca, doctor inginer la Facultatea de Electronică din Timișoara. Ștefan Marinca este expert consultant la Infineon, Germania, Filiala România și are peste 50 de invenții, din care 32 în microelectronică, brevetate în SUA.

Recompense vor primi și Ioan Ștețco, director în Senatul României, Marius Alexandru Dunca, senator - fost ministru al Tineretului și Sportului, președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Ionel Vitoc, fost arhitect șef al județului Sibiu, Codruța Filip - consilier politic în cadrul Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, Vasile Gocea, judecător la Curtea de Apel Cluj, dar și Monica Ghiurco, realizator emisiuni TVR1.

În cadrul evenimentului ”Cinstea Maramureșului” vor fi acordate și alte distincții maramureșenilor cu care județul se mândrește atât în plan local, cât și national și international, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.