Moment aniversar, "Jubiliara 45", la Muzeul de Mineralogie "Victor Gorduza" din Baia Mare

Anul 1976 este un an important pentru Muzeul de Mineralogie din Baia Mare. Iată că, în urmă cu 45 de ani, mai exact în 17 ianuarie, Consiliul Popular al Județului Maramureș decide înființarea, în cadrul Muzeului Județean Maramureș, a Secției de Științe Naturale. Pentru a marca acest eveniment a fost organizată expoziția temporară ”Jubiliara 45”.
Secția gestiona în urmă cu 45 de ani circa 6.000 de eșantioane, în prezent având aproximativ 20.000. De fiecare data dorința celor care au vrut să ne arate frumusețea care există în adâncul pământului, de a scoate la lumină cât mai multe eșantioane, a făcut ca azi muzeul să fie considerat unul dintre cele mai mari muzee regionale de pe bătrânul continent.

Conducerea Consiliului Județean Maramureș a demonstrat de fiecare data că susține evenimentele culturale precum și instituțiile de cultură din județ. Cu acest prilej a fost transmis un mesaj de felicitări întregului colectiv care azi își desfășoară activitatea la acest muzeu și regretul pierderii cu ani în urmă a celui care a fost șef al secției și directorul acestui muzeu, Victor Gorduza.

Atât președintele Ionel Bogdan, cât și vicepreședinții Radu Trufan și Doru Lazăr transmit felicitări tuturor celor care se implică zi de zi astfel încât cultura să fie pusă la loc de cinste în Maramureș.

”La mulți ani!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Evenimente

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.