Marco Giungi, ambasadorul Italiei în România a fost prezent la cea de-a III-a ediție a "Întâlnirii borșenilor de pretutindeni"

Cea de-a treia ediție a ”Întâlnirii borșenilor de pretutindeni” a avut loc joi, 15 august 2019, cu începere de la ora 14.00, în parcarea din spatele Centrului Cultural Borșa. Programul a debutat cu reprezentații oferite de Ansamblul folcloric ”Cercănelul” Borșa, de Silvia Timiș, de Formația Grigore Ursu și Andreea Rus, Ansamblul de balet ”Colibri” și Grupul de canto ”Dreamers”. La ora 17.00, pe scenă a urcat Elena Gheorghe, iar piesele ei au fost fredonate de toți cei prezenți la spectacolul care a încins extrem de repede atmosfera.
La finalul reprezentației, primarul orașului Borșa, Sorin Ion Timiș a anunțat și partenerii pe care Primăria și Consiliul Local i-au avut în organizarea acestui eveniment. Astfel, principala finanțare a fost acordată de către Consiliul Județean Maramureș, reprezentat de președintele Gabriel Zetea. Un alt partener al administrației locale din Borșa a fost Ministerul Românilor de Pretutindeni, pe scenă fiind prezentă secretarul de stat Lili Debelka, dar și o companie care se ocupă cu cultivarea și vânzarea hribilor în localitate. Invitat special la ”Întâlnirea borșenilor de pretutindeni” a fost ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi.

Rugat să adreseze câteva cuvinte publicului prezent în Borșa, Marco Giungi a arătat că știe că foarte mulți borșeni sunt stabiliți în Italia și că a onorat cu bucurie invitația transmisă de administrația locală. ”Românii și italienii se aseamănă foarte mult, deoarece și italienii cunosc povestea imigrării în alte țări, însă mereu se întorc cu drag acasă la familii, la tradiții, la obiceiurile lăsate în urmă. Iar borșenii stabiliți în Italia s-au acomodat foarte bine și am ajuns să ne completăm unii pe alții pe toate planurile. Din acest motiv le doresc borșenilor care au ales să lucreze și să trăiască în Italia, ca țara noastră să fie a doua lor casă, după Borșa”, a declarat ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi.

Gabriel Zetea: ”Consiliul Județean Maramureș susține proiectele orașului Borșa”

Despre președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, primarul orașului Borșa a arătat că este aproape de comunitatea de la poalele Pietrosului Rodnei pentru orice investiție, dar și la orice eveniment la care se solicită ajutorul instituției județene. ”Am ajuns, azi, ca aproape fiecare eveniment din Borșa să fie susținut de către Consiliul Județean. Și ne bucurăm că suntem parteneri la această acțiune care sărbătorește borșenii, oamenii harnici care s-au întors din alte țări doar pentru a fi alături de familiile lor din România. Și de aceea este atât de importantă o colaborare foarte bună între administrația județeană și cea locală, pentru că doar împreună putem face cu adevărat proiecte de investiții pentru fiecare comunitate, proiecte care cresc nivelul de trai al localnicilor și îi determină pe cei plecați dincolo să revină acasă. Și mesajul meu este să iubim Maramureșul, pentru că trăim în cel mai frumos județ al României. Iar dacă îl iubim, îl vom dezvolta cu toții, împreună, atât cei care sunt plecați și revin acasă, cât și cei care rămânem aici și muncim zi de zi în fiecare comunitate din Maramureș”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Cuvântul a fost luat apoi de secretarul de stat în Ministerul Românilor de Pretutindeni, Lili Debelka, care a transmis atât mesajul ministrului Natalia Intotero, cât și un mesaj personal, în care a subliniat hărnicia borșenilor și frumusețea Borșei. Un alt invitat care a vorbit borșenilor prezenți la a III-a ediție a ”Întâlnirii borșenilor de pretutindeni” a fost Andi-Gabriel Groșaru, reprezentantul italienilor în Parlamentul României, care a subliniat faptul că în Italia, în prezent, trăiesc și muncesc peste 1,2 milioane de români.

Cu aplauze a fost primit și secretarul de stat în Ministerul Turismului, borșeanul Bogdan Tomoiagă, care a avut un aport considerabil în obținerea pentru Borșa a finanțării necesare în vederea finalizării telegondolei și a pârtiei olimpice. ”Mă bucur să spun că azi există toate premisele necesare pentru ca investițiile din privat să vină alături de autoritatea locală și îi rog pe toți cei care doresc să investească în Borșa, să aleagă să investească în turism, pentru că în timp se va dovedi că a fost nu doar o idee bună, ci una chiar profitabilă”, a subliniat secretarul de stat în Ministerul Turismului, Bogdan Tomoiagă.

Ultimul dar nu cel din urmă a luat cuvânt Bogdan Pușcaș, președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, care a transmis gândurile sale bune tuturor celor prezenți.

Distracția a continuat, apoi, cu concertul trupei ”Incognito”, seara fiind încheiată cu un spectaculos foc de artificii.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Evenimente

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.