La Oncești s-a desfășurat a-II-a ediție a "Zilei Dacilor liberi"

Duminica trecută, onceștenii au îmbrăcat straiele de sărbătoare pentru a marca Ziua Comunei Oncești, respectiv a doua ediție a Zilei Dacilor Liberi. Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Oncești, cu sprijinul financiar și logistic al Consiliului Județean Maramureș.

Ziua a debutat cu săvârșirea slujbei religioase la Biserica Ortodoxă din comuna Oncești, apoi onceștenii și invitații lor s-au reunit la sfințirea troiței închinate eroilor căzuți în primul și al doilea Război Mondial. După acest moment, onceștenii în costume tradiționale împreună au pornit în căruțe trase de cai și cu multă voie bună, în alai, spre scena din centrul comunei.
Executivul Consiliului Județean Maramureș a fost reprezentat de vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș, care a felicitat administrația comunei Oncești pentru activitatea de până acum și pentru organizarea evenimentului ”Ziua Dacilor Liberi”. Primarului Matei Godja i s-a transmis multă putere de muncă, dorindu-i să continue proiectele și planurile începute pentru dezvoltarea comunei.

“Suntem într-o comună cu un primar gospodar, pe care se cuvine să-l felicităm și să-l încurajam în activitatea sa. Mă bucur să văd că păstrați tradiția și obiceiurile autentice, pentru că trebuie să promovăm ce e al nostru”, a subliniat vicepreședintele Doru Ioan Dăncuș. Pe scenă au mai urcat prefectul Vasile Moldovan, primarii comunelor Bogdan Vodă - Anuța Bizău, Vadu Izei - Petre Vlașin, Botiza - Florea Poienar, Ocna Șugatag - Mihai Ivasziuk, viceprimarul comunei Desești – Vasile Verdeș și fețe bisericești invitate la eveniment.

Invitații au vizitat standurile cu produse tradiționale ale meșterilor populari locali și au gustat din bunătățile pregătite cu această ocazie. În programul artistic întins pe parcursul a mai bine de șapte ore au evoluat ansambluri din comuna Oncești, Breb, Sighetu Marmației, Desești, artiștii Florentina și Petre Giurgi, Voichița Nemeș-Andreica, Găvrilă Dunca, iar seara s-a încheiat cu recitalul artistei Carmen Chindriș și Taraful Rutenilor.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Evenimente

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.