Județul Maramureș printre gazdele preferate ale Târgului de Turism al României, ediția de primăvară 2020

Joi, 20 februarie, ediția de primăvară a Târgului de Turism al României 2020 și-a deschis porțile pentru numeroși vizitatori, dornici să-și găsească destinația perfectă pentru următoarea vacanță. Prin replicarea în cadrul evenimentului a spiritului autentic moroșenesc, standul județului Maramureș a atras publicul asemeni unui magnet. Cu zâmbetul pe buze și gata să ducă mai departe vestea frumuseții județului, delegația Consiliului Județean Maramureș, alături de organizatorii evenimentului ”Mândrie maramureșeană”, de reprezentanti ai Centrelor de Informare Turistică și ai unor structuri de cazare și agrement din Maramureș au întâmpinat vizitatorii cu bucate tradiționale și materiale de promovare diverse, menite să crească gradul de atractivitate turistică a județului. Totodată, reprezentanții Serviciului de Relații Publice din cadrul instituției au făcut cunoscute publicului principalele proiecte ale administrației județene, ce au ca scop creșterea circulației turistice în Maramureș, dar și aplicația ”Visit Maramures”, un instrument extrem de util pentru oricine își dorește să ne viziteze județul.
Standul județului a fost vizitat de Cristian Balaj, ambasador al turismului maramureșean, care și-a luat foarte în serios rolul și a invitat alături de el mai multe figuri marcante ale fotbalului românesc: Ovidiu Ioanițoaia, Daniel Coman, Marius Avram și Basarab Panduru. Aceștia au șutat, în mod simbolic, la poarta maramureșeană, făcând astfel legătura dintre tradiția strămoșească și un sport care, chiar dacă nu merge atât de departe în istoria noastră, a ajuns să fie urmărit și apreciat pe plan național.

Printre oaspeții standului s-a numărat și Emil Răzvan Pîrjol, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, care s-a declarat plăcut impresionat de felul în care s-a prezentat Maramureșul la acest eveniment. Delegația județului nostru s-a bucurat și de vizita actorului Cosmin Seleși, care a fost atras de voia bună și efervescența maramureșenilor.

Vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan-Doru Dăncuș, a oferit logo-ul județului personalităților prezente la eveniment și a răspuns cu plăcere întrebărilor lansate de reprezentanții televiziunilor locale și naționale, care au adus pe micile ecrane și această ediție a târgului.

Mânuind cu pricepere și dăruire dalta și ciocanul, meșterul popular Petru Codrea a adus în fața publicului o fărâmă din cultura lemnului, transformând, la fața locului, bucăți de lemn în opere de artă cu motive tradiționale maramureșene. Cei care au trecut pragul porții spre tradiție din cadrul târgului au fost invitați la o horă întreținută de maestrul Dumitru Dobrican, artiștii Ghiță Breban și Gabriela Ardusădan, dar și corpul de balet al Ansamblulului Folcloric Național ”Transilvania”.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Evenimente

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.