Istoria Mărțișorului prezentată școlarilor și preșcolarilor din Baia Mare

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș a prins viață prin diverse activități dedicate zilelor de 1 și 8 martie.

Mâinile dibace ale unor copii talentați de la mai multe școli din Baia Mare, îndrumați de echipa Muzeului Viu, muzeograf Bogdan Bobînă, conservator Miorița Ștef, conservator Monica Ghiman, gestionar-custode Florentina Creț și Ancuța Bobînă voluntar, au realizat în această perioadă 262 de felicitări și mărțișoare. De asemenea, copiii au scris rânduri frumoase pentru ziua Mamei și s-au jucat în spațiul special amenajat pentru activitățile cuprinse în proiectul educațional Muzeu Viu, implementat de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș
Secțiunea „O Istorie a Mărțișorului” desfășurată în cadrul programului educațional Muzeu Viu, s-a încheiat pe 1 martie. Proiectul a fost adresat preșcolarilor și școlarilor din clasele I-IV și a fost inițiat în anul 2005.

„Dorim să le mulțumim din suflet pentru participare și pentru că ne-au adus primăvara în suflet și zâmbetul pe chip, tuturor celor care au răspuns pozitiv la această provocare. Fără implicarea doamnelor învățătoare Gabriela Câmpian, Florina-Mihaela Nemet, Monica Liliana Papp, Monica Smical, Ioana Zubașcu, Dana Cosma, Voichița Buda, Ioana Coza, Luminița Bălan, Sonia Corpodean, Antonela Căprar, Vanda Selek, Natalia Onișe, Simona Costin și Lucia Oltean, dar și a copiilor pe care i-au coordonat, activitatea noastră nu ar fi avut un asemenea succes. Suntem fericiți că i-am avut alături și sperăm să ne revedem la activitățile viitoare”, a transmis echipa Muzeului Viu.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.