În Târgu Lăpuș a avut loc "Întâlnirea Meșterilor Populari din Țara Lăpușului"

În cursul zilei de joi, 11 aprilie 2019, Primăria orașului Târgu Lăpuș în colaborare cu Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Târgu Lăpuș și Reprezentanța Baia Mare din cadrul Ministerului Turismului au organizat, la Casa de Cultură ”Vasile Grigore Latiș” din localitate, evenimentul ”Întâlnirea Meșterilor Populari din Țara Lăpușului”.
Consiliului Județean Maramureș a fost reprezentat de consilierii Raluca Costaș și Marius Mureșan, reprezentanți ai Biroului de Informare Turistică din cadrul Serviciului Relații Publice. De asemenea, au fost prezenți Mariana Lupșe, reprezentantul Ministerului Turismului în județul Maramureș, dar și Marius Marian, reprezentantul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș.
 
În cadrul ”Întâlnirii Meșterilor Populari din Țara Lăpușului” au fost prezentate posibilitățile de valorificare a meșteșugurilor tradiționale din zonă, iar participanților li s-a prezentat metodologia de obținere a legitimației de meșter popular. Evenimentul s-a încheiat cu o expoziție de produse tradiționale specifice Țării Lăpușului, o veritabilă demonstrație de măiestrie și îndemânare.
 
Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Evenimente

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.