Expoziția "Chipuri și cămeși" va fi vernisată la Iași

11 Mai 2021 41
Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș vernisează Expoziția ”Chipuri și cămeși” la Iași.

”Chipuri și cămeși” nu este doar o alăturare fericită de cuvinte, este un demers expozițional care se supune unui dublu discurs – unul științific, realizat prin cercetarea etnografică a portului popular din Țările Maramureșului, iar celălalt, artistic, realizat prin alăturarea la semnele și însemnele cusute pe cămăși a chipurilor ce spun povești din vremuri de demult, surprinse de artistul fotograf Gabriel Motica în peregrinările sale prin Maramureșul nostru drag. Aceste chipuri alăturate cămeșilor expuse sub forma unor îngeri în zbor, sunt legătura între cosmic și terestru, între trecut și prezent, dar, mai ales, pașaportul nostru spre viitor.
La invitația Complexului Muzeal Național Moldova Iași - Muzeul Etnografic al Moldovei, expoziția va fi vernisată vineri, 14 mai 2021, la Palatul Culturii din Iași, unde va rămâne timp de câteva luni.

Instituțiile mai sus menționate nu se află la prima colaborare. În anul 2018, Muzeul Etnografic al Moldovei, împreună cu Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș au organizat în parteneriat expoziția ”Sat și Societate 1918-2018”. Expoziție care a fost itinerantă la cele trei muzee din trei provincii istorice: Moldova, Oltenia și Maramureș.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Evenimente

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.