Consiliul Județean Maramureș se numără printre finaliștii la premiile "European Cultural Tourism Network", ediția 2021

22 Septembrie 2021 64
În luna noiembrie a anului 2020, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a recunoscut ruta cultural–turistică „Drumul Patrimoniului Muzeal Maramureșean”, care include 34 de muzee și case memoriale publice și private din județul Maramureș, ca rută dezvoltată pe plan regional.

Acest demers al Consiliului Județean Maramureș a devenit, în anul 2021, unul de interes național, pentru că această rută cultural-turistică face acum parte din „Ruta Patrimoniului Muzeal din România”.
Din dorința de a promova identitatea culturală, etnografică, artistică și istorică a acestui ținut unic în Europa, Consiliul Județean Maramureș a participat cu ruta cultural – turistică „Drumul Patrimoniului Muzeal Maramureșean” la concursul de proiecte „Destinații ale Turismului Cultural Durabil 2021”, organizat de Rețeaua Europeană pentru Turism Cultural (European Cultural Tourism Network - ECTN) în parteneriat cu Comisia Europeană pentru Turism (European Tourism Comission).

Ca urmare a acestei acțiuni, Consiliul Județean Maramureș a fost invitat să participe la decernarea premiilor, care se va desfășura în cadrul celei de a XIV – a ediții a conferinței „Revitalizarea Turismului European prin Cultură, Patrimoniu și Creativitate”, în perioada 20 – 23 octombrie 2021, în Atena, alături de ceilalți finaliști din Croația, Bosnia – Herțegovina, Germania, Malta, Slovenia, Belgia, Spania, Portugalia, Grecia, Italia, Slovacia și Letonia.

Informațiile suplimentare referitoare la acest concurs se regăsesc pe pagina web a organizatorului, la adresa: https://www.culturaltourism-network.eu.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Evenimente

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.