Consiliul Județean Maramureș prezent la evenimentul "Prefectura Maramureș - 100 de ani de la înființare"

Cu ocazia „Zilei Prefectului” și a evenimentului “Prefectura Maramureș – 100 de ani de la înființare” în Palatul Administrativ din Baia Mare s-au desfășurat marți, 2 aprilie 2019, o serie de evenimente aniversare la care au participat personalități ale administrației publice locale, dar și cetățeni interesați și implicați în viața comunității.
Cu începere de la ora 12.00, manifestările s-au deschis cu vernisajul expoziției “100 de ani de administrație românească”, în cadrul căreia prefectul Vasile Moldovan, vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș și primarii municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației, Cătălin Cherecheș și Horia Scubli au susținut scurte alocuțiuni. Directorului Muzeului Maramureșean din Sighet, Gheorghe Todinca a prezentat o istorie a evenimentelor petrecute de-a lungul timpului, în județul Maramureș, care au vizat Instituția Prefectului. În cadrul acestui eveniment au fost premiați și elevii participanți la proiectul educațional “Arta de a conduce”, organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Consiliului Județean Maramureș.
 
“Felicit inițiatorii acestui proiect de succes și mă bucur că suntem parteneri ai evenimentului. Totodată, mi se pare extraordinar faptul că tinerii maramureșeni doresc să viziteze instituțiile pe care le reprezentăm, că au interes față de administrație și de tot ce implică acest segment. Cred că am reușit să prezentăm elevilor activitatea noastră și le-am stârnit interesul de a opta pentru funcții de demnitate publică sau, de ce nu, chiar funcții publice în cadrul aparatului nostru”, a subliniat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș. Reprezentantul executivului Consiliului Județean Maramureș ”l-a provocat” apoi pe președintele Asociației Elevilor din Maramureș, Denis Lăzăr, tânărul președinte al Consiliului Județean pentru o zi, să spună câteva cuvinte pentru a convinge auditoriul că stăpânește arta comunicării publice.
 
“Sunt deosebit de emoționat să mă aflu astăzi în fața dumneavoastră și în această instituție. Aș vrea să mulțumesc autorităților locale pentru oportunitatea de a observa activitatea de aici, munca pe care o depuneți pentru noi, pentru societate. Am putut constata că administrația publică locală și funcționarea sa reprezintă un mecanism complex și doresc să vă felicit pentru faptul că vă dedicați viața, prin cariera dumneavoastră, comunității”, a declarat, vizibil emoționat, tânărul președinte pentru o zi al Consiliului Județean Maramureș, Denis Lazăr.
 
Evenimentul s-a încheiat cu prezentarea pe simeze a unor instantanee din istoria activității Instituției Prefectului Maramureș.
 
Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Evenimente

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.