Consiliul Județean Maramureș, partener al administrației din Seini în organizarea celei de-a V-a ediții a "Întâlnirii fiilor satului Viile Apei"

Duminică, 28 iulie 2019 a avut loc cea de a V-a ediție a ”Întâlnirii fiilor satului Viile Apei”, acțiune organizată de Primăria și Consiliul Local Seini și Parohia Ortodoxă Viile Apei, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș.

Evenimentul a debutat cu slujba Sfintei Liturghii săvârșită la Biserica Ortodoxă Viile Apei, la care au participat atât membrii comunității locale, cât și invitați.

Gazdă a fost primarul orașului Seini, Gabriela Florica Tulbure, care le-a mulțumit fiilor satului Viile Apei pentru că s-au întors, chiar și pentru o zi, ”acasă”, pentru o întâlnire devenită deja tradițională și menită să creeze punți peste generații. În acest cadru festiv, primarul a înmânat diplome de recunoștință cetățenilor care au împlinit șaptezeci de ani în 2019, pentru implicarea activă în viața comunității locale, iar celor care au împlinit optsprezece ani în anul în curs, le-a oferit diplome de cetățeni ai satului.
Pe scenă a fost invitat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Valer Zetea, fiu al satului Viile Apei, care a felicitat Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”, spunând că ”sunt cei mai buni din România, iar lucrul acesta l-au demonstrat pe scenele din toată țara”.

Mărturisindu-și emoția revenirii în satul natal, șeful administrației județene a felicitat reprezentanții administrației locale Seini pentru modul de implementare a proiectelor de dezvoltare socio-economică realizate în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș, atât cu sprijin guvernamental, cât și cu fonduri europene. În finalul discursului, Gabriel Valer Zetea a îndemnat comunitatea locală la unitate: ”aceste proiecte pot fi realizate doar dacă există unitate între noi. Uniți-vă pentru Seini, pentru Viile Apei, pentru Săbișa!”.

În încheiere, președintele Consiliului Județean Maramureș a oferit preotului Radu Timiș o plachetă cu logo-ul județului, în semn de apreciere pentru implicarea Parohiei Ortodoxe Viile Apei în organizarea evenimentului. La eveniment a participat și consilierul județean, Liliana Moga, care a arătat că ”revine mereu cu bucurie și emoție în Viile Apei”, dar au fost prezenți și reprezentanți ai aparatului propriu al instituției județene.

Instituția Prefectului Maramureș a fost reprezentată de subprefectul Alexandru Cosma, care a felicitat administrația locală și biserica ortodoxă din localitate, accentuând importanța sărbătorii, pentru că astfel ”se perpetuează mândria, tradițiile și înțelepciunea satului românesc”.

Atmosfera de sărbătoare a continuat cu spectacolul ”Joc în sat” oferit de corpul de balet al Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania” coordonat de coregraful Emil Miheț, alături de soliștii instrumentali conduși de maestrul Eduard Albina și artiștii Dumitru Dobrican, Florin Gherman, Diana Topan, Livia Neag Nistea, Ionuț Teudan, Bianca Latiș, Ghiță Breban și Marcela Latiș. Regalul folcloric s-a încheiat cu o reprezentație de neuitat a rapsozilor populari Florentina și Petre Giurgi.

Cea de a V-a ediție a ”Întâlnirii fiilor satului Viile Apei” a fost finanțată de Consiliului Județean Maramureș din bugetul propriu, cu suma 35.000 lei, alocată prin HCJ 124/2019 pentru realizarea unor evenimente cultural – educaționale de către unitățile administrativ - teritoriale.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.