"Bun de Maramureș" de Sfântă Mărie

Consiliul Județean Maramureș, prin Biroul Relații Publice în parteneriat cu Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Primăria Municipiului Baia Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș, Asociația ”Bun de Maramureș” și Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania” au organizat, în perioada 13 – 15 august 2021, cea de-a VI-a ediție a Târgului ”Bun de Maramureș” de Sfântă Mărie.

Meșterii populari au pregătit pentru publicul amator de ”Bun de Maramureș” zadii, gătii, mânecări, opinci, straițe, zgărdane, brățări, toate autentice. Nu au lipsit nici obiectele de decor, icoane pictate pe sticlă, căsuțele tradiționale miniaturale, vasele dantelate, calendarele, adevărate bijuterii realizate din lemn, lut, argint și ceramică, precum și obiecte de uz casnic, toate purtând simboluri străvechi cum ar fi sita vieții, soarele, funia, dinții de lup sau crucea.
Și pentru că nu se poate ”Bun de Maramureș” fără producători tradiționali, aceștia au scos din cămări zacuscă, murături, dulcețuri și siropuri. Tot ei au oferit vizitatorilor degustări de slănină afumată, cârnați de casă și salam tradițional, precum și delicata miere cu diverse combinații de nuci și semințe, o gamă largă de produse apicole.

Ulițele ”Satului din deal” s-au umplut de miros de lavandă atunci când producătorii de cosmetice și uleiuri esențiale au invitat vizitatorii să cumpere produsele realizate din minunata plantă tămăduitoare.

Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania” a fost reprezentat la acest eveniment de ”Coconii Maramureșului” care au susținut un concert de pricesne dedicat uneia dintre cele mai importante sărbători creștine ”Adormirea Maicii Domnului”.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Evenimente

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.