Artiști și Toposuri

15 Aprilie 2021 48
Pentru a omagia jubileul de 125 de ani de la întemeierea Centrului Artistic Baia Mare, Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», Consiliul Județean Maramureș și Filiala Baia Mare a Uniunii Artiștilor Plastici din România vă propun un compendiu de istorie culturală în imagini.
Acesta cuprinde o serie de 20 de fotografii-document, din anii de început ai Școlii Private de Pictură “Simon Hollósy” (cursanții lui Hollósy reuniţi la München în atelierul școlii, în primii ani ai deceniului 1890) și până în perioada contemporană (expoziția Uniunii Artiștilor Plastici din Baia Mare la Sala Dalles, București, 1896). Fiecare fotografie surprinde un moment reprezentativ în dezvoltarea Fenomenului Centrul Artistic și este însoțită de un text de prezentare, elaborat de dr. Tiberiu ALEXA.

Materiale de prezentare ale expoziției sunt publicate pe canelele de comunicare ale Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»: blogul instituției, canalul Youtube al muzeului, precum și rețele de socializare Facebook și Instagram.

Toate producțiile audiovizuale au fost realizate fără public, cu respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Publicat în Evenimente

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.