1.500 de colindători au sosit la Consiliul Județean Maramureș pentru a vesti Nașterea Mântuitorului Isus Hristos

La fel ca în anii precedenți și acum, pe parcursul a două zile, respectiv în 19 și 20 decembrie 2018, într-un decor de sărbătoare, cu bradul împodobit, cu ştergare tradiţionale şi vase de ceramică pe mese, cu exoziții ale celor mai talentați copii din județ, Consiliul Judeţean Maramureş și-a deschis larg porțile pentru a se bucura de colindul tradițional și urările frumoase ce se rostesc în pragul sărbătorilor de iarnă. Gazde perfecte pentru numeroasele grupuri de colindători au fost preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, prefectul Județului Maramureș, Vasile Moldovan, vicepreşedinții CJ, Ioan Doru Dăncuș şi George Moldovan, alături de o parte dintre angajaţii instituţiei. Nelipsit din faţa bradului a fost Moş Crăciun, care a răsplătit colindul celor aproximativ 1500 de ”urători”, împărţind acestora o mulțime de daruri din sacii plini cu cadouri.
Majoritatea colindătorilor, proveniți din aproape toate regiunile celor patru Țări ale Maramureșului au completat colindul autentic cu portul tradiţional specific zonei, fapt care a dat o notă de autenticitate şi tradiţionalism acestui eveniment devenit tradiție. Spiritul Crăciunului s-a făcut simțit în Holul Palatului Administrativ prin atmosfera special creată, care a trimis cu gândul la casele de gospodari unde cetele de colindători vin pentru a vesti nașterea Mântuitorului Isus.

Miercuri, 19 decembrie, a fost prima zi în care glasurile cristaline ale copiilor au răsunat în holul Palatului Administrativ din Baia Mare, iar copii veniți de la diferite școli și grădinițe din muncipiu, dar și din alte localități ale Maramureșului au umplut cu glasurile lor suave liniștea care domnea până acum în instituția județeană. Primii colindători ai zilei au fost preșcolarii Grădiniței Maya, care au încântat audiența și au stârnit ropote de aplauze. Micuțele ”veste galbene” au transmis rumoare în rândul gazdelor, iar la final au primit câte un cadou de la Moș Crăciun. Acesta a fost startul colindelor la Palatul Administrativ, urmând, în orele următoare, tot mai multe grupuri de copii însoțiți de educatoare, învățători sau chiar preoți, cum a fost cazul grupului venit tocmai din Bârsana. În cursul zilei de joi, printre ultimii colindători au fost reprezentanții MAI, care, la fel ca în anii precedenți, au venit să vestească marea sărbătoare creștinească care se apropie cu pași repezi.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.