Tren de lux pentru călători pe ruta Baia Mare – Timișoara

Primul tren de lux a garat sâmbătă, 8 septembrie, în Gara Baia Mare, iar acest InterRegio privat, Astra Trans Carpatic, va efectua curse zilnice între Baia Mare și Timișoara. Cursa inaugurală i-a adus în municipiul nostru pe primarul din Arad, Gheorghe Falcă, dar și pe Vasile Blidar, președintele Astra Trans Carpatic, maramureșean la origine, căruia președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, i-a înmânat bustul corifeului maramureșean George Pop de Băsești. Oaspeții au fost întâmpinați de prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș, alături de alți reprezentanți ai instituțiilor maramureșene.
”Maramureșul beneficiază de o nouă legătură feroviară prin punerea în circulație a trenului automotor pe ruta Timișoara – Arad - Satu Mare - Baia Mare lansat de Compania Astra Trans Carpatic. Doresc să îl felicit pe președintele Companiei, Valer Blidar, pentru ambiția pe care a avut-o în toți acești ani și care a dus la realizarea unei dorințe vechi a maramureșenilor, aceea de a circula pe căile ferate în condiții de normalitate și decență. Nu pot să nu remarc faptul că, deși condițiile din tren sunt de lux, prețul biletelor este similar celorlalte companii feroviare”, a precizat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Articole înrudite

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.