Seara paradelor la Zilele Maramureșului

08 Mai 2016 1221
Seara de vineri 7 mai a fost destinată paradelor și spectacolelor programate să încheie cea de-a doua zi a evenimentelor derulate sub genericul Zilele Maramureșului.
O paradă a portului popular a avut loc începând cu ora 17.00, având ca punct de plecare porta maramureșeană din fața Consiliului Județean Maramureș. La paradă au participat Ansamblul Folcloric Național Transilvania, care a ales să prezinte costume care au aparținut unor importante personalități din cadrul ansamblului: costumul de debut al Angelei Buciu, haina lui Nicu Moldovan, dar și costume vechi de peste 40 de ani, care fac parte din colecțiile de valoare ale ansamblului. Alături de artiștii consacrați, la paradă au participat câteva zeci de copii de la Palatul Copiilor din Baia Mare, coordonați de Gabriela Danci, îmbrăcați în costume autentice de Maramureș, dar și angajați ai Muzeului de Etnografie și Artă Populară. Această acțiune a avut un mesaj de sensibilizare a publicului asupra importanței costumului tradițional, asupra păstrării și perpetuării tradiției. Parada a parcurs Centrul Vechi, Podul Viilor, Parcul Regina Maria și s-a oprit la Muzeul Satului unde, pe scena din amfiteatru, au fost prezentate și descrise toate aceste costume. A urmat apoi o spectaculoasă paradă a modei cu creații de inspirație etno ale creatoarei Doina Levintza. Manechine au fost șapte fete frumoase – balerine în cadrul Ansamblului Folcloric Național Transilvania -, iar prezentatorul spectacolului a fost Paul Ananie.

Seara s-a încheiat cu două recitaluri pe gustul publiciului prezent în număr mare la amfitreatru: Marinel Petreus & Band și Adi Sână cu Akcent.

Biroul de presă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.