Proiectele pentru înfiinţarea şi dezvoltarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale sunt prioritare pentru executivul CJ Maramureş

Executivul Consiliului Județean Maramureș a avut astăzi o întâlnire de lucru cu Dumitru Chirilă, președinte Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Mircea Man, vicepreședinte ANRE, Eugen Cozma, vicepreședinte Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM), Sorin Bulagea, director general Berg Sistem Gaz și reprezentant al Premier Energy, precum și cu reprezentanți ai Delgaz Grid, și Electrica S.A., la care au participat atât deputații de Maramureș, Călin Bota și Gheorghe Șimon, cât și primarii maramureșeni.
Dezvoltarea rețelelor de energie electrică și gaze naturale reprezintă unul dintre obiectivele principale ale CJ Maramureș, iar pentru aceasta este nevoie de consolidarea unor parteneriate strategice între CJ Maramureș și primării pentru a găsi cele mai bune soluții și realizarea unor proiecte care să fie benefice pentru cetățeni.

Acest proiect este esențial atât pentru dezvoltarea județului Maramureș, cât și pentru creșterea nivelului de trai. Nu putem discuta despre dezvoltarea turismului, condiții decente de locuit și bunăstare pentru maramureșeni, dacă nu avem două surse primare de utilități, și anume: gaze naturale și energie electrică.

Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș, a declarat în cadrul întâlnirii: “Am discutat astăzi cu Dumitru Chirilă, președinte ANRE, Mircea Man, vicepreședinte ANRE, Eugen Cozma, vicepreședinte (ANPM), Sorin Bulagea, director general Berg Sistem Gaz și reprezentant al Premier Energy, precum și cu reprezentanți ai Delgaz Grid, și Electrica S.A., despre soluțiile pe care le putem implementa la nivelul județului Maramureș, în ceea ce privește dezvoltarea și, acolo unde este necesar, înființarea rețelelor de gaze naturale și energie electrică.

În prezent, doar 36% din populația județului beneficiază de gaze naturale și, din păcate, avem în anul 2021 localități din Maramureș în care cetățenii nu au acces la curent electric.

Îmi doresc să colaborăm cât mai eficient cu primăriile din județ, iar împreună să găsim soluții specifice pentru fiecare zonă în parte. Avem nevoie de proiecte concrete pentru a găsi surse de finanțare cât mai bune și am încredere că putem să dezvoltăm la un alt nivel domeniul de distribuție a rețelelor de gaze și energie electrică în Maramureș, pentru ca cetățenii să se bucure de mai mult confort, la ei acasă.”


Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.