Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş prezent la acţiunea de stingere a incendiului de la Borşa

09 August 2013 894
Incendiul de pădure de pe munţii din apropierea oraşului Borşa a distrus până la această oră – conform datelor oferite de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, aproximativ 12 hectare. 84 de pompieri din toate subunităţile din judeţ, dar şi 50 de silvicultori şi 10 voluntari din zonă depun eforturi pentru localizarea şi stingerea incendiului din zona vârfului Toroioaga – la o altitudine de 1500 metri.  Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie a M.A.I. va efectua azi misiuni de stingere în zonă.  Împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, a survolat zona afectată.
„S-au angrenat zeci de oameni, printre care mulţi voluntari, în scopul localizării şi lichidării incendiului. Accesul este foarte dificil în zonă, de aceea a fost nevoie de suplimentarea forţelor. Azi Consiliul Judeţean Maramureş a pus la dispoziţie două microbuze – unul de la Aeroportul Internaţional Baia Mare şi celălalt de la Ansamblul Naţional Transilvania, pentru deplasarea la Borşa a unor cadre de la Detaşamentul de Pompieri din Baia Bare şi de la Pichetul de Pompieri Târgu Lăpuş.” – a declarat preşedintele Zamfir Ciceu.

Biroul de presă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.