Maramureșul a fost prezent la Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor 2021

13 Octombrie 2021 40
În perioada 11-14 octombrie 2021 sub egida comună a Comitetului European al Regiunilor (CoR) și a Direcției Generale Politică Regională și Urbană (DG REGIO) a Comisiei Europene se desfășoară Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor 2021/The European Week of Regions and Cities (#EURegionsWeek). În conformitate cu situația pandemică actuală, la fel ca și ediția anterioară, evenimentul din acest an se desfășoară în sistem online, sub forma unei conferințe internaționale pe o platforma dedicată cu denumirea: “Viitorul Europei”.
Evenimentul este cea mai mare manifestare europeană dedicată politicii de coeziune și cooperare regională, fiind o platformă unică de comunicare și de colaborare ce reunește regiuni și orașe din întreaga Europă, inclusiv pe reprezentanții lor politici, funcționari, experți și reprezentanți ai mediului academic.

Județul Maramureș a participat la #EURegionsWeek în cadrul unui parteneriat regional format din Regiunea Moravia de Sud (Republica Cehă) în calitate de lider de parteneriat, voievodatul Wielkopolska (Polonia), județul Timiș (România), regiunea Slavonia (Croația), regiunea Umbria (Italia), Bosnia și Herțegovina, respectiv regiunea Ourense (Spania).

Partenerii au organizat în data de 12 octombrie 2021, un seminar online cu tema “Interoperabilitatea soluțiilor digitale”, unde fiecare regiune participantă a prezentat bune practici în digitalizarea serviciilor publice sub impactul pandemiei SARS-COV2. În cadrul acestui eveniment, județul Maramureș a contribuit cu un material video dedicat serviciilor publice digitalizate ale Consiliului Județean Maramureș, cu accent pe inițiativa de digitalizare a transportului public județean ce este în curs de implementare în cadrul unui proiect transfrontalier.

Tema materialului s-a conformat cu obiectivele ediției din acest an al #EURegionsWeek, respectiv susținerea tuturor formelor de transport sustenabil cu impact pozitiv asupra cetățenilor.

Seminarul online s-a bucurat de o participare extinsă, precum membrii raportori ai Comitetului European al Regiunilor (CoR), reprezentanți ai administrației centrale din diferite regiuni partenere, având ca moderator unul dintre fondatorii unui cunoscut ONG de la nivel european dedicat dezvoltării aptitudinilor digitale.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.