Logo-ul județului Maramureș a fost oferit reprezentanților ATP GROUP, la lansarea noului camion Truston

Miercuri, 28 august 2019, cu începere de la ora 17.00, la ATP Teach Center în Baia Mare a fost lansat noul camion TRUSTON de la ATP TRUCKS. Alături de Mircea Cirț și echipa ATP EXODUS au fost prezenți peste 400 de spectatori, colaboratori și clienți. La eveniment au participat, din calitatea de invitați speciali, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Radu Oprea și ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Potrivit reprezentanților ATP, acesta este primul camion produs și asamblat în România, în Baia Mare, cu tehnologie adusă din China.
Mircea Cirț, președintele ATP GROUP susține că TRUSTON, echipat în varianta de basculantă şi betonieră, dorește să se impună pe piața românească de vehicule comerciale de profil atât prin calitățile sale, cât și prin prețul competitiv. Capacitatea actuală de producţie este de 360 camioane pe an, gama de culori fiind una largă. Distribuţia TRUSTON în piaţă se va realiza prin ATP Motors, iar clienţii beneficiază de accesorii disponibile online prin E-shop, specializare şoferi pentru reparaţii simple, servicii de mentenanţă şi reparaţii în centre autorizate, asistenţă în service caroserie cu decontare directa a asigurărilor, servicii specializate de consultanţă pentru vânzare, finanţare si asigurări auto, garanţie extinsă. ATP Group este un partener de încredere al transportatorilor, activând de aproape 25 de ani în domeniul auto ca furnizor de produse şi apoi servicii pentru profesioniștii din lumea transporturilor. "În afacerea noastră avem acces la cei mai buni furnizori. Motoarele TRUSTON sunt Power by Weichai. Weichai este Numărul 1 mondial la vânzarea de motoare comerciale diesel de peste 6.000 cmc”, a precizat CEO&President ATP Group, Mircea Cirț.

Gabriel Zetea: ”Consiliul Județean va fi alături de ATP și de toți antreprenorii dedicați”

În mesajul său, șeful administrației județene, Gabriel Zetea a vorbit despre anii în care, în manualele de geografie, în dreptul fiecărei localități era câte un cerculeț care explica prin ce se remarcă din punct de vedere economic zona respectivă. Și a subliniat că, dacă ar fi să fie pus un astfel de semn în dreptul județului Maramureș, atunci ar fi un mic avion, prin investiția UACE care produce piese pentru avioane și un camion, prin noua realizare a ATP.

”Am discutat cu Mircea Cirț încă de anul trecut, când mi-a prezentat acest vis al său, de a fabrica camioane în Baia Mare și recunosc că nu am fost foarte optimist și nu am crezut că acest lucru se va întâmpla în mandatul meu ca și președinte al Consiliului Județean. Și recunosc că nu am fost încrezător nici când mi-a făcut invitația de a merge în China, deoarece acolo business-ul se vede în alt fel decât în România. În China, atât autoritățile, cât și demnitarii locali trebuie să fie alături de mediul privat. Și avea nevoie Mircea Cirț de un demnitar, de un reprezentant al județului Maramureș care să îl însoțească într-o regiune importantă a Chinei, respectiv în Wuhan, să discute cu parteneri despre visul său: construcția unui camion în Baia Mare. Am decis să fac acest favor unui antreprenor român și recunosc că am rămas extrem de impresionat după această vizită. Am văzut felul în care partenerii chinezi au primit un antreprenor român, felul în care, au tratat un demnitar român, am văzut fabricile chinezilor, am învățat foarte multe lucruri împreună”, a declarat președintele Gabriel Zetea.

Șeful administrației județene a subliniat, apoi, felul în care chinezii știu să facă afaceri, modul în care românii pot colabora cu ei, deschiderea extraordinară pe care o au față de România și deschiderea incredibilă pe care au avut-o față de Mircea Cirț.

”Patronul uneia dintre primele zece companii din China ne-a primit alături de întreg staff-ul său și ne-a prezentat întreaga companie, iar apoi am primit invitația de a vorbi în cadrul Forumului Economic din Wuhan. Și am fost invitat să susțin un discurs printre primii vorbitori, respectiv după guvernatorul regiunii și un reprezentant al Federației Ruse, care a citit un mesaj din partea președintelui Vladimir Putin. Cuvântul a fost acordat apoi reprezentantului României, respectiv mie, în calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș și singurul reprezentant al țării noastre la acest Forum Economic extrem de important pentru întreaga China și pentru întreaga lume. După reprezentantul României au vorbit miniștrii de finanțe din Brazilia, din Etiopia, miniștrii din Bulgaria și din alte zeci de țări. Dar deschiderea pe care China a arătat-o și în acel moment celor doi reprezentanți ai României a fost un semnal că visul lui Mircea Cirț se poate realiza. Și am înțeles acest lucru și tocmai de aceea cred că trebuie să îi fie acordat întreg sprijinul Consiliului Județean Maramureș. Toate legăturile existente la nivelul mediului de afaceri sau la Ministerul Finanțelor trebuie puse în slujba unui asemenea antreprenor. Sunt convins că nu are nevoie, că știe să se descurce singur, pentru că are lângă el o femeie specială, pe Adriana, alături de care a realizat extrem de multe”, a subliniat președintele Gabriel Zetea.

În finalul discursului său a oferit familiei Cirț, din partea Consiliului Județean Maramureș, logo-ul județului Maramureș, pentru ca reprezentanții ATP Exodus să aibă mereu convingerea că instituția județeană va fi mereu alături de astfel de antreprenori.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.