Jerome France rămâne "regele" Gutâiului

Pilotul francez s-a 'abonat' la victorii, dominând categoric ediția din acest an a Trofeului Baia Mare pentru a-și adjudeca a doua victorie din acest sezon al Trofeului Național Masters de viteză în coastă, preluând astfel și șefia categoriei II.
După ce în prima zi a stabilit un nou record și le-a oferit o lecție de pilotaj tuturor celor prezenți pe Gutâi: atât spectatorilor cât și celorlalți sportivi, Jerome France a luat-o de unde-a lăsat-o, câștigând rând pe rând toate cele 4 manșe ale zilei decisive - adică, inclusiv pe cele două de concurs. Nu doar atât, pilotul francez și-a doborât și propriul record - bifând pentru al doilea sezon consecutiv titlul de "King of the Hill" acordat pilotului cu cel mai rapid timp - 2:45,781. Astfel, experimentatul pilot preia conducerea TNMVC după jumătatea sezonului și devine prim-favorit la supremația categoriei sale.

Poziția secundă a ierarhiei absolute i-a revenit brașoveanului Octavian Ciovică, care n-a avut nici o șansă în fața rivalului cu care împărțea prima poziție înaintea acestei etape. Acesta nu a ținut pasul cu Jerome, timpul său final fiind mai slab cu peste 15 secunde. Cu un timp asemănător acestuia a încheiat mangaliotul Emil Ghinea, acesta încheind etapa pe a treia poziție la OPEN cât și la categoria II.

Iar dacă reușita dominantă a lui France nu mai reprezintă o surpriză, ceea ce s-a consumat în cadrul categoriei I în cele două zile de competiție de la Trofeul Baia Mare – proiect organizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș, rămâne o surpriză atât pentru protagonistul principal cât și pentru fanii sportului cu motor. La numai a treia prezență cu modelul Audi R8 GT3 LMS, hunedoreanul Mihai Leu și-a învins adversarii cu un timp cumulat de 06:12,432 preluând astfel și șefia provizorie a categoriei I din mâinile ocupantului poziției secunde de pe Gutâi - Alexandru "Dodo" Pițigoi. Nu doar că a pierdut șefia clasamentului dedicat turismelor, dar bucureșteanul a fost foarte aproape de a pierde și poziția secundă la finele etapei băimărene, totul după ce localnicul Călin Făgădar a dat dovadă de o evoluție demnă pilotajului său.

Același Mihai Leu s-a impus și la Grupa 1, fiind urmat de Călin Făgădar, în timp ce podiumul Grupei 2 a fost cucerit de "Dodo" Pițigoi învingător, urmat de către bănățeanul Radu Benea. Cu un timp cumulat de 06:36,620 și un loc 11 la general, Dudu Șenchea s-a impus în matematica Grupei 3, podiumul fiind completat de reșițenii George Șchiopulescu și Claudiu Ciucă în ordinea enumerării. Primul înscris al acestei ediții - Aurelian Albu - s-a impus în cadrul Grupei 4, acolo unde a fost urmat de Sorin Huțanu, acesta din urmă fiind la prima prezență într-o etapă de Masters cu modelul Logan RS. Nimeni n-a putut să-i țină piept experimentatului Cătălin Țuțuian, acesta învingându-i atât pe Alexandru Krepelka cât și pe Loredan Ștefan în clasamentul Grupei 5. Brașoveanul Vlad Colceriu a obținut o victorie mare la Grupa 6, urmat de Claudiu Moțoc - pe 2, respectiv Bogdan Toma pe 3.

Chiar dacă a încheiat pe locul 10, Dominic Marcu a dovedit că este un pilot mai mult decât rapid, însă mai mult decât atât a confirmat faptul că greutatea unei Tesla Model 3 Performance coroborată cu gestionarea consumului din baterii poate fi o bătaie de cap chiar și pentru cei mai experimentați piloți și mașinile lor mult mai ușoare și puternice.

Fotografiile au fost realizate de Flavius Croitoriu și Dan Cristian Griga

Clasamentele pot fi accesate AICI

Trofeul Baia Mare – a III-a etapă a Trofeului Național Masters de viteză în coastă este o competiție organizată cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș. Competiția este organizată de Federația Română de Automobilism Sportiv în parteneriat cu Asociația Sportivă Club Auto Blic și se bucură de sprijinul partenerilor Primăria Municipiului Baia Mare, Primăria orașului Baia Sprie și compania Vital.

Parteneri strategici și de mobilitate: Toyota Cluj și safetycar.ro 
Partener logistic și de mobilitate: NSM Motorsport
Partener logistic: Saw Motorsport, MXG Motorsport & Service, SILTEC, EDS
Partener strategic: Tractări Auto Baia Mare prin Tractări Auto Anitas
Parteneri media: Prima Sport, Autorally.ro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.