Gabriel Zetea: Convenție între Consiliul Județean și Asociația Surzilor pentru asigurarea unui interpret mimico-gestual la manifestările importante ale Maramureșului

05 August 2016 1498
În 2 august 2016 a fost semnată o Convenție de prestări servicii între Județul Maramureș, reprezentat prin Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș în calitate de achizitor / beneficiar și Asociația Națională a Surzilor din România, filiala Maramureș, cu sediul în Sighetu Marmației, reprezentată prin Gheorghe Condrat – președinte și Crina Nan – director executiv în calitate de prestator de servicii. Scopul convenției îl constituie asigurarea unui interpret în limbaj mimico-gestual autorizat, în cazul solicitării venite din partea inițiatoare. Prin adresa transmisă de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, s-a arătat faptul că CJ Maramureș va asigura prioritate pentru persoanele cu handicap auditiv, prin intermediul interpretului, în relațiile și în cadrul procedurilor interne cu cetățenii, precum și la compartimentele de specialitate care desfășoară activități cu publicul, indiferent de natura acestora. Prețul convenit este de 0 lei/ ședință de interpretare.
Asociația Surzilor nu va percepe nicio taxă pentru ședințele de interpretare

Rolul și responsabilitățile ANSR, filiala Maramureș, constă în asigurarea unui interpret în limbaj mimico-gestual autorizat, la solicitarea Consiliului Județean. Acesta va facilita accesul persoanei cu handicap auditiv la informațiile și serviciile oferite de autoritatea solicitantă, în vederea unei comunicări eficiente corecte. Totodată, va asigura discreția și confidențialitatea informațiilor comunicate în legătura cu cetățenii și va asigura realist și corect activitățile de interpretare în vederea asigurării eficienței comunicării și interpretării în limbaj mimico-gestual. Interpretul va asigura și dialogul între persoanele cu dizabilități și reprezentanții Consiliului Județean Maramureș, arată contractul de prestări servicii încheiat între peședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea și reprezentanții Asociației Surzilor din România, filiala Maramureș.

Gabriel Zetea: CJ Maramureș se aliniază normelor europene privind drepturile și protecția persoanelor cu handicap

”Consiliul Județean Maramureș se aliniază, încet-încet, la standardele europene privind drepturile și protecția persoanelor cu handicap. După semnarea, în urmă cu două luni, a Convenției privind Cardul European al Persoanelor cu Dizabilități, acum a venit timpul să mulțumim Asociației Naționale a Surzilor pentru ajutorul dat prin punerea la dispoziție a unui interpret la solicitarea Consiliului Județean Maramureș, atunci când vorbim despre evenimentele importante. Sunt pași normali pe care îi facem, dar reprezintă și exemple pentru celelalte instituții publice din județul Maramureș, care ar trebui să urmeze modelele de bune practici asumate de Consiliul Județean”, a declarat Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.