Gabriel Zetea: "Cer imperativ Guvernului României să îi despăgubească pe cetățenii din Săliștea de Sus care au fost afectați de inundații!"

Inundațiile au făcut ravagii în orașul Săliștea de Sus, iar potopul care s-a abătut asupra gospodăriilor a afectat foarte mulți localnici. Munca de o viață a fost luată de curenți, investiții uriașe făcute în confortul personal al cetățenilor au dispărut în câteva clipe. Curți inundate și ape ajunse până la pervazul geamurilor, aparate electrice și electronice distruse, mobilier care nu mai poate fi recuperat, cu astfel de probleme se confruntă o parte dintre locuitorii din Săliștea de Sus.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care a aflat despre această situație tragică, s-a deplasat personal în orașul afectat de inundații, pentru a discuta cu cetățenii loviți de furia apelor. ”A fost a doua vizită pe care am făcut-o în orașul Săliștea de Sus, în doar câteva săptămâni, și recunosc că am empatizat foarte mult cu oamenii care și-au pierdut, parte dintre ei, agoniseala de o viață, în timp ce în alte situații, ravagiile făcute de ape reprezintă sume considerabile. Din acest motiv, cer imperativ Guvernului României să trimită echipe de evaluare în teren, pentru a putea face rapoarte individuale pentru fiecare caz în parte”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.
În vizita făcută în Săliștea de Sus, președintele Consiliului Județean Maramureș a intrat în mai multe gospodării care au fost afectate grav de ploile din ultima perioadă. Oamenii i-au cerut ajutorul arâtând că, dacă nu vor fi despăgubiți, nu își vor reveni din punct de vedere financiar, iar casele lor nu vor mai fi niciodată cum erau înainte ca apele să le pătrundă în locuințe.

”Este imperios necesar să despăgubim maramureșenii care au avut de suferit în urma ploilor necontenite și trebuie să facem tot ce este necesar să îi ajutăm să se redreseze din punct de vedere material. Dacă Guvernul României nu va interveni în cel mai scurt timp, atunci vom face acest lucru la nivelul Consiliului Județean. Și deși bugetul județului Maramureș a fost redus de Guvernul PNL cu 30% pentru anul 2020, chiar dacă nu avem bani pentru salarii și bani pentru cei din sistemul de protecție socială, vom revedea toate capitolele bugetare existente și vom lua din altă sursă de venit pentru a-i ajuta pe maramureșenii aflați acum în această situație dificilă. Este un alt moment în care trebuie să arătăm solidaritate, să dovedim că ne pasă de cei de lângă noi”, a conchis Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.