Experții internaționali ai Proiectului "Food Chains 4 EU" - în vizită de lucru în Maramureș

30 Octombrie 2018 466
header FoodChains
Consiliul Județean Maramureș implementează, în perioada 2017-2021, Proiectul ”Food Chains 4 Europe - FC4EU (Lanțuri alimentare pentru Europa)”, finanțat prin Programul Interreg Europe, cu scopul de a îmbunătăți punerea în aplicare a politicilor regionale care să stimuleze furnizarea de inovare pentru a crea lanțuri alimentare durabile, în cinci regiuni participante: Flevoland (Olanda), Plovdiv/Sofia (Bulgaria), Emilia-Romagna (Italia), Maramureș (România) şi Greater Manchester (Marea Britanie).
În perioada 5 - 9 noiembrie 2018, în cadrul proiectului „Food Chains 4 EU” va fi realizată o evaluare de tip Peer Review (inter pares) în județul Maramureș, în vederea identificării de metode de sprijin pentru producători locali și asociații ale acestora, pentru o mai bună corelare și coeziune la nivelul lanțului alimentar din județ, inclusiv prin concretizarea inițiativei ”Bun de Maramureș”.

Temele evaluării de tip Peer Review din județul Maramureș vor fi produsele locale cu potențial de piață și metode de sprijinire a producătorilor locali tradiționali, modele inovative de asociații de afaceri în domeniul alimentar și mecanisme de sprijinire a acestora și metode inovative de ambalare și vânzare a produselor alimentare, inclusiv a celor tradiționale. Eticheta ”Bun de Maramureș” nu se preconizează a fi un certificat propriu-zis, ci o garanție oferită de Consiliul Județean Maramureș cu privire la potențialul unui produs local de a deveni reprezentativ pentru județ, deoarece folosește resurse locale și este produs pe baza unei rețete tradiționale sau prin tehnici inovative axate pe calitate și nu pe cantitate.

Cu prilejul evaluării Peer Review în Maramureș, experți internaționali din cele 4 regiuni partenere în proiect vor participa la vizite și întâlniri de lucru cu producători reprezentativi din județ, precum și la o serie de evenimente interactive în care vor fi implicați specialiști în domeniu și factori de decizie de la nivel local și național, interesați în promovarea produselor locale și tradiționale. Seminarul privind ”Situația actuală a lanțului alimentar din județul Maramureș” se va desfășura marți, 6 noiembrie, între orele 9.30-13.00, în Sala de Conferințe a Hotelului Rivulus Baia Mare. Workshopul inter-regional de învățare ”Tradiție & inovare” va avea loc joi, 8 noiembrie, între orele 9.00 – 13.00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare. Tot joi, între orele 15.30 – 18.00 va avea loc o vizită la Universitatea Tehnică Cluj Napoca, Centrul Universitar Nord Baia Mare unde este gândit și un Concurs culinar. Întâlnirea Comitetului de Monitorizare al Proiectului a fost programată pentru vineri, 9 noiembrie, între orele 10.00 – 11.30, în Sala ”Bogdan Vodă” a Consiliului Județean Maramureș. Tot vineri, între orele 11.30 – 13.00, la Palatul Administrativ va avea loc seminarul de prezentare a raportului preliminar și recomandărilor Peer Review.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

footer FoodChains
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.