Echipa proiectului Mara Strategy a învățat din bunele practici ale Diputacio de Barcelona

Echipa de implementare a proiectului Mara Strategy, compusă din Dan Cocoșilă - manager proiect, Claudia Breban – expert implementare proiecte, Gheorghe Paul Szaniszlo – expert comunicare și relații internaționale, Răzvan Roman – responsabil achiziții, Talida Roman – expert planificare teritorială, Ramona Cosma – expert turism, Lenuța Dale – asistent manager, Alină Farcaș – responsabil financiar, Loana Rață – expert tehnic planificare, a efectuat săptămâna trecută o vizită de studiu la mai multe instituții din Barcelona (Spania), pentru a veni în contact cu experiența și competențele unor instituții similare europene.
Dacă în prima zi echipa a vizitat municipalitatea Vic unde a venit în contact cu exemplele de bună practică pe proiecte locale, în următoarele zile vizita de studiu a continuat la instituția regională, Diputacio de Barcelona și entitatea metropolitană A.M.B. (Zona Metropolitană Barcelona). În cadrul prezentărilor realizate de specialiștii instituției Diputacio de Barcelona, Gregori Mora – șeful departamentului Noi Tehnologii și Eloi Juvilla Ballester – șeful secției suport teritorial și proiecte strategice, delegații au putut descoperi exemplele de bună practică în domeniul planificării strategice și planificării teritoriale prin proiecte Smart Region.

Totodată, în domeniul turismului delegații au venit în contact cu informațiile de ultimă oră privind strategia de dezvoltare sustenabilă a turismului în orașul Barcelona, precum și modalitățile de implicare a companiilor și asociațiilor din domeniul turismului și hotelier în planurile de acțiune în turism. În domeniul planificării urbane, specialiștii spanioli Carles Peidró, responsabil în cadrul Unității de Planificare și Evaluare împreună cu Natàlia Moreno, funcționar pe proiecte europene, au prezentat programul EDUSI.

Reprezentanții Consiliului Județean Maramureș au vizitat și entitatea A.M.B. (Zona Metropolitană Barcelona), un consorțiu de municipalități cu responsabilități în domeniul transportului, deșeurilor, mobilității urbane, parcuri și zone verzi, alimentare cu apă, locuințe sociale. Directorul Departamentului de Relații Internaționale, Xavier Tiana, din partea A.M.B., a prezentat și dezbătut pe larg cu echipa de implementare a proiectului Mara Strategy activitatea instituției vizitate, competențele, proiectele implementate, dar și cele viitoare.

Proiectul ”MaraStrategy”, cod MySMIS 126337, are asigurată finanțare nerambursabilă 100% prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, iar Autoritatea de Management este Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. „MaraStrategy” e un proiect elaborat de reprezentanții Biroului Relații Internaționale din cadrul Consiliului Județean Maramureș. Valoarea totală a proiectului este de 3.967.941,55 lei, urmând ca acesta să se deruleze pe o perioadă de 30 luni, de către Biroul Relații Internaționale.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.