Drept la replică

28 August 2015 1088
În materialul „Asistenţii maternali nu şi-au primit drepturile câştigate în instanţă. Ne tratează cu indiferenţă şi cu bătaie de joc”, apărut în publicaţia on-line infomm.ro, în 25 august 2015, liderul Confederaţiei Sindicale Cartel Alfa – Florin Hossu – a făcut o serie afirmaţii la adresa Consiliului Judeţean Maramureş. Acest fapt ne determină să facem următoarele precizări.
Având în vedere discuțiile din 1 iulie 2015, în Adunarea Generală a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România cu privire la problemele existente la nivelul administrațiilor publice locale în urma aplicării Legii bugetului de stat pe anul 2015, nr. 186/2014, și a OUG nr. 27/2015, s-a stabilit ca UNCJR va iniția un amplu demers pentru asigurarea (cu ocazia rectificării bugetului de stat), a resurselor necesare funcționării în bune condiții a administrațiilor publice locale, prin fundamentarea solicitărilor ce vor fi dezbătute în cadrul întâlnirilor ce vor avea loc la Ministerul Finanțelor Publice. Prin adresa nr. 6717/24.07.2015 Consiliul Județean Maramureș a transmis ”Necesarul de fonduri pentru anul 2015”, cu defalcarea veniturilor pe categorii și a cheltuielilor pe capitole și titluri de cheltuieli. Astfel pentru DGASPC Maramureș au fost solicitate fonduri în valoare totală de 12.695 mii lei, defalcate astfel:
  • Pentru susținerea sistemului de asistență socială și protecția copilului suma de 7.970 mii lei, din care 2.794 mii lei pentru cheltuieli de personal;
  • Pentru susținerea centrelor de asistență socială a persoanelor cu handicap suma de 4.725 mii lei, din care cheltuieli de personal în valoare de 2.625 mii lei.

Prin Ordonanța Guvernului nr. 20/28.07.2015 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015, au fost repartizate sume pentru unitățile administrativ teritoriale pentru hotărâri judecătorești pentru plata salariilor în unitățile de învățământ preuniversitar de stat, nu și pentru cele din unitățile de asistență socială și protecția copilului.

Consiliilor județene din România li s-au repartizat sume doar pentru plata contribuțiilor pentru personalul neclerical angajat în unitățile de cult din țară, conform anexei nr. 3 la O.G. nr. 20/2015 de rectificare a bugetului de stat pe anul 2015.

Consiliul județean Maramureș nu s-a oprit în a solicita doar fonduri pentru asistență socială, și prin adresa nr. 1301/30.06.2015 a transmis Administrației Județene a Finanțelor Publice Maramureș ”Necesarul de plafon de cheltuieli de personal de rectificat pe anul 2015” , știind că degeaba ai bani dacă nu primești și plafon pentru cheltuielile de personal.

De altfel, toate subiectele de mai sus, au fost discutate împreună cu directorul economic, Pamfil Bercean, care în 20 iulie 2015, i-a primit liderii sindicali, Florin Hossu şi Teodor Blaga. Domnul Florin Hossu, partenerul nu doar de dialog al Ministrului delegat pentru Dialog Social, pare să nu cunoască din păcate mecanismele de acordare a fondurilor despre care vorbeşte.

În consecință considerăm nefondate acuzațiile care ni se aduc, cum că am trata cu indiferență și cu bătaie de joc problemele asistenților maternali din cadrul DGASPC Maramureș.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.