Consiliul Județean cofinanțează documentaţiile aferente proiectelor de infrastructură rutieră cuprinse în investiția Mara - Nord

23 Septembrie 2020 60
La propunerea președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, aleșii județeni au aprobat încheierea unui acord de parteneriat între Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR Nord-Vest) şi județul Maramureş, în vederea finanţării nerambursabile şi asigurării cofinanţării documentaţiilor tehnice aferente proiectelor de infrastructură rutieră de interes judeţean, prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT) 2014-2020.

În urma selecției fișelor de proiecte destinate pregătirii de proiecte de infrastructură din cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020, a fost selectată spre finanțare documentația tehnică aferentă investiției ”Mara – Nord”, în valoare de 3.338.372,76 lei. Consiliul Județean Maramureș va participa la cheltuielile cuprinzând valoarea totală estimată a documentaţiei tehnice, cu suma de 1.888.832,76 lei inclusiv T.V.A., valoarea finanțată prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT) 2014-2020 fiind de aproximativ 1.5 milioane lei.
Documentațiile tehnice care se vor solicita la finanțare sunt documentații de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI) pentru infrastructura rutieră de interes județean, aferente traseelor de drumuri județene stabilite și aprobate, care au conectivitate primară sau secundară cu rețeaua de transport european TEN-T.

Recent, autoritatea deliberativă a Consiliului Județean Maramureș a aprobat traseele de drumuri județene pe care le propune pentru a fi reabilitate în exercițiul financiar 2021-2027 al Uniunii Europene. Șeful administrației județene, Gabriel Zetea, a arătat că pentru a putea fi obținută finanțarea europeană pentru traseul Mara – Nord, care însumează 117 kilometri de drumuri județene, este necesară realizarea acestor documentații tehnice. „Odată obținute documentațiile tehnice, vom putea demonstra eligibilitatea proiectelor pe care le propunem. Pentru ca aceste documentații să nu fie exclusiv în sarcina finaciară a Consiliului Județean Maramureș, ni se pune la dispoziție o cofinanțare care acoperă aproximativ jumătate din costuri. Ne dorim ca toți cei 117 kilometri propuși să intre în reabilitare și sperăm ca cei de la Ministerul Transporturilor să înțeleagă greșeala pe care au comis-o în ceea ce privește continuarea reabilitării drumului județean DJ 109F, între Rogoz, Lăpuș, Strâmbu Băiuț și Cavnic și faptul că și acest tronson este eligibil și conectat la rețeaua TEN-T”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.