Cinci milioane de lei vin pe PNDL2 în Vişeu de Jos, pentru reabilitarea şcolii şi construirea a patru poduri

Veştile bune continuă să vină în Maramureş, iar Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) acordă, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a doua, finanţări pentru proiectele din întregul judeţ, fără a ţine cont de culoarea politică a primarilor. La sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea a fost prezent la şedinţa Consiliului Local din Vişeu de Jos, acolo unde, la invitaţia primarului Gavrilă Şimon, a semnat două contracte de finanţare în sumă totală de aproximativ cinci milioane de lei.
Pentru realizarea obiectivului de investiţii ”Poduri de interes local în zone fără acces peste râuri şi văi în comuna Vişeu de Jos” s-a alocat o finanţare de 3.706.798,83 lei din bugetul MDRAP, valoarea totală a investiţiei fiind de 3.894.240,54 lei. Al doilea proiect finanţat prin PNDL2 este cel privind reabilitarea Şcolii Gimnaziale Vişeu de Jos – Corp nr. 2, unde suma acordată este de 1.215.678,48 lei, iar valoarea totală este de 1.312.385,81 lei.

Gavrilă Şimon, edilul comunei Vişeu de Jos a declarat faptul că, la nivelul comunităţii pe care o conduce, toate proiectele demarate au fost finalizate, iar Programul Naţional de Dezvoltare Locală iniţiat de Guvernul României a fost şi este unul extrem de benefic.

”Am reuşit, pe PNDL1, să finalizăm Grădiniţa cu Program Prelungit, o investiţie de aproximativ 1,5 milioane de lei şi să reabilităm drumul de pe Valea Morii, unde am avut la dispoziţie o sumă de 1,2 milioane de lei. Acum, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, am semnat o finanţare de aproximativ cinci milioane de lei şi sperăm ca, în viitorul apropiat, să prindem un contract şi pentru reabilitarea drumurilor din comună, unde suma solicitată de administraţia locală este de aproximativ 6,1 milioane de lei. Mai avem un contract unde am obţinut finanţare pe AFIR, în valoare de aproximativ 1,2 milioane de lei, respectiv reabilitarea căminului cultural, lucrare aflată în prezent în faza de licitaţie. Totodată, încercăm să depunem un proiect la Compania Naţională de Investiţii (CNI), pentru realizarea unui teren de sport”, a precizat primarul din Vişeu de Jos, Gavrilă Şimon.

Şeful administraţiei judeţene, Gabriel Zetea, prezent în Vişeu de Jos alături de senatorul de Maramureş, Liviu Marian Pop a precizat faptul că, o finanţare de aproape cinci milioane de lei pentru o comunitate ca Vişeu de Jos reprezintă o şansă uriaşă de a aduce un plus valoare în viaţa locuitorilor, bugetul anual al comunei fiind foarte redus.

”Am apreciat mereu eforturile pe care le depune primarul Gavrilă Şimon de a demara proiecte absolut necesare pentru comunitatea pe care o conduce. După finanţările care le-a obţinut pe PNDL1, unde suma care a ajuns în Vişeu de Jos a fost de aproximativ 3,7 milioane de lei, acum a obţinut finanţări de 5 milioane de lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a doua. Şi m-am bucurat să aflu că acestea nu sunt singurele proiecte din zonă, deoarece edilul din Vişeu de Jos s-a dovedit a fi, de fiecare dată, un partener corect. Mai mult, primarul Gavrilă Şimon a arătat că ştie sa gestioneze profesionist şi finanţările europene, iar cei care au de câştigat sunt locuitorii comunei”, a declarat Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Maramureş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.