Chestionar adresat mediului de afaceri în cadrul activităților de elaborare a Strategiei Investiționale a județului Maramureș prin proiectul "Mara Strategy"

11 Noiembrie 2021 47
header MaraQuality
 
Comunicat de presă
 
Chestionar adresat mediului de afaceri în cadrul activităților de elaborare a Strategiei Investiționale a județului Maramureș prin proiectul ”Mara Strategy”

Reprezentanții mediului de afaceri pot completa începând de azi „Chestionar Investiții 2022-2023” privitor la intențiile de investiții în județul Maramureș. Acesta poate fi completat direct din site-ul proiectului: https://marastrategy.maramures.ro la secțiunea Sondaj.

Consiliul Județean Maramureș în cadrul proiectului Mara Strategy și prin intermediul firmei Fida Solutions are în curs de elaborare documentul „Strategia Investițională a Județului Maramureș”. Scopul documentului este de valorifica resursele investiționale existente și identificării celor posibile la nivel județean, precum și generarea unei competiții reale între investitorii actuali, pentru stabilirea viitoarelor direcții certe de dezvoltare a județului Maramureș. Totodată, se dorește promovarea și valorificarea durabilă a resurselor locale, dar și a avantajelor competitive existente la nivel local, pentru creșterea numărului de investitori și investiții în județ.

Pentru o reflectare cât mai bună a așteptărilor și planurilor mediului de afaceri din Maramureș s-a elaborat un chestionar denumit „Chestionar Investiții 2022-2023” ce poate fi completat următoarea adresă: https://forms.gle/xZya9FSHZQvipQiX6.

Reprezentanții mediului de afaceri din Maramureș sunt îndemnați să completeze chestionarul până la data de 17 noiembrie 2021 și să-și expună opiniile și în scris pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

O componentă importantă în cadrul elaborării Strategiei Investiționale a Județului Maramureș o reprezintă analiza cerințelor mediului antreprenorial privind investițiile posibile si dezvoltarea celor existente, prin organizarea de consultări publice cu investitorii din toate categoriile de referință; pentru centrele urbane dezvoltate ale județului se vor folosi chestionarele ca și instrument de cercetare precum și analiza resurselor umane din județ (potențial, impact migrație, structura și specializări, actori relevanți, modalități de motivare a repatrierii forței de muncă calificate). Astfel, se va avea în vedere elaborarea Planului de acțiuni și portofoliul investițional pe baza datelor colectate, identificarea domeniilor și oportunităților, evaluarea potențialului și perspectivelor investiționale ale județului, pe zone și centre de referință, definirea priorităților de acțiune în domeniul investițional, pe termen scurt, mediu și lung.

“Strategia Investițională a județului e un document de importanță vitală pentru dezvoltarea economică a Maramureșului. Ne dorim ca acesta să fie o reflectare clară a situației actuale, dar mai ales să devină un document la care să ne raportăm în viitoarele noastre acțiuni și planuri de atragere a investitorilor și de dezvoltarea economică a județului nostru”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Ovidiu Bogdan.

Prin implementarea proiectului ”Mara Strategy” se asigură elaborarea unui set de planuri și strategii la nivel județean coerent și armonizat între componentele fundamentale, esențial pentru dezvoltarea teritorială și sectorială. Valoarea totală a proiectului este de 3.967.941,55 lei. Mai multe amănunte se regăsesc pe site-ul: http://www.marastrategy.maramures.ro.

Date de contact:

Dan Cocoşilă - Manager proiect
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Gheorghe Paul Szaniszlo - Expert relaţii externe
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.