Ambasadorul Cehiei, Excelența Sa, domnul Jiri Sitler, într-o întrevedere oficială la Consiliul Judeţean Maramureş

04 Noiembrie 2013 817
Vineri, 1 noiembrie 2013, Ambasadorul Cehiei, Excelenţa Sa, domnul Jiri Sitler, a avut o întrevedere oficială cu reprezentanţii administraţiei judeţene. Prezenţa Excelenţei Sale a fost prilejuită de un eveniment organizat sub egida clubului Rotary Baia Mare 2005: cunoscutul violonist Alexandru Tomescu a susţinut un concert alături de marele violonişti ceh, Pavel Sporcl. Concertul face parte din manifestările organizate de Ambasada Cehiei in România, dedicate Zilei Naţionale a Cehiei (28 octombrie). În cadrul întrevederii oficiale, ambasadorul a vorbit despre acţiunile, evenimentele culturale şi economice organizate de ambasadă în România, dar și despre dorința de a cunoaște toate regiunile țării noastre.
Cehia, din punctul de vedere al investiţiilor străine în România, se situează pe locul al 13 ca şi importanţă, iar interesul firmelor cehe de a investi în ţara noastră este in continuă creştere. Acesta este şi motivul pentru care ambasada organizează frecvent forumuri de afaceri, următorul fiind preconizat a se desfăşura în perioada 5-6 decembrie 2013 la Bucureşti şi unde Excelenţa Sa a lansat invitaţia oficială reprezentaților judeţului nostru de a participa.

Reprezentaţii administrației judeţene au vorbit despre prezenţa şi contribuţia firmele cehe în economia judeţului nostru, despre achiziţia de către grupul ceh Chrupinska, a companiei Ramira S.A Baia Mare, un important producător de linii de asamblare automatizate pentru industria producătoare de maşini.

S-au punctat colaborările Consiliului Judeţean Maramureş cu regiuni din Cehia, cea mai recentă fiind in cadrul unui proiect de cooperare internaţională INTERREG IVC,  CLIMACT REGIONS. Partenerul ceh a fost Agenţia pentru Energie a regiunii Zlin, alături de alţi 10 parteneri europeni, iar proiectul a fost dedicat aplicării prevederilor Protocolului de la Kyoto. Unul dintre obiectivele acestui proiect a fost stabilirea în judeţul nostru a unui observator pentru emisii de gaze cu efect de seră, iar în acest scop a fost implicată în implementarea proiectului şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Maramureș.

Noemi Ganea,
Biroul de Relaţii Internaţionale şi Relaţii cu Presă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.