Ambasada Republicii Cehe la București - mulțumiri oficiale transmise Salvamont Maramureș pentru salvarea turistului ceh

În data de 27 octombrie 2019, salvatorii montani maramureșeni au fost angrenați într-o intervenție extrem de dificilă. Un motociclist de origine cehă, aflat pe un traseu off-road, a căzut într-o prăpastie de aproximativ 60 metri, suferind traumatisme multiple la nivel cranian și toracic. La fața locului au fost trimise echipajele de prim ajutor ale Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș, dar și un elicopter SMURD, rănitul fiind localizat cu ajutorul coordonatelor GPS transmise de operatorii STS.

În urma intervenției încheiate cu succes, șeful Secției Consulare a Ambasadei Republicii Cehe în România, Ivo Teichman, a adresat o scrisoare de mulțumire managerului-interimar al Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș, Dan Benga, dar și întregii echipe implicate în acest caz. Acesta a mulțumit, în numele Ambasadei Republicii Cehe la București, dar și în numele cetățeanului ceh salvat, Jaroslav Strakoš, pentru înaltul grad de profesionalism de care au dat dovadă salvatorii, urându-le mult succes în întreaga activitate desfășurată.
Managerul-interimar al Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș, Dan Benga, a arătat că astfel de inițiative nu fac decât să reconfirme dedicarea și profesionalismul de care salvatorii montani dau dovadă în orice misiune de salvare. „Adevăratele reușite pentru echipa noastră se măsoară în posibilitatea de a ne întoarce la bază în urma intervențiilor, știind că încă o viață a fost salvată. Gestul Ambasadei Republicii Cehe la București validează standardele înalte care caracterizează activitatea Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș, dar și faptul că pregătirea constantă a salvatorilor montani, alături de profesionalismul și dedicarea cu care abordează fiecare misiune, reprezintă garanția succesului.”

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.