MORE4NRG - Măsurarea progresului regiunilor în domeniul surselor regenerabile de energie şi eficienţei energetice

30 Aprilie 2014 1628

Obiectivul general al proiectului este de a realiza o metodă eficientă de măsurare a progresului regiunilor în atingerea ţelurilor propuse în domeniul energiei. Având în vedere că atunci când este vorba de mediu, una din principalele probleme o reprezintă faptul că datele disponibile sunt insuficiente, sistemul ce urmează a fi realizat va permite colectarea de date şi evaluarea din punct de vedere energetic a regiunilor implicate. Evaluarea este o etapă esenţială în elaborarea unui plan de acţiune, iar prin implementarea proiectului regiunile vor deveni mai eficiente în ceea ce priveşte producţia şi consumul de energie.

 

Obiectivul general al proiectului este de a realiza o metodă eficientă de măsurare a progresului regiunilor în atingerea ţelurilor propuse în domeniul energiei. Având în vedere că atunci când este vorba de mediu, una dintre principalele probleme o reprezintă faptul că datele disponibile sunt insuficiente, sistemul ce urmează a fi realizat va permite colectarea de date şi evaluarea din punct de vedere energetic a regiunilor implicate. Evaluarea este o etapă esenţială în elaborarea unui plan de acţiune, iar prin implementarea proiectului regiunile vor deveni mai eficiente în ceea ce priveşte producţia şi consumul de energie.

 

Proiectul MORE4NRG se încadrează la prioritatea 2 din programul INTERREG IVC: « Mediu şi prevenirea riscurilor ». Scopul este a elabora şi experimenta un nou instrument pentru măsurarea progresului realizat în ceea ce priveşte o mai bună eficienţă energetică în regiuni prin promovarea schimbului şi transferului de cunoştinţe.


Bugetul total al proiectului aferent judeţului Maramureş este de 53.914 Euro, din care 8.087,10 Euro (15%) reprezintă contribuţia CJ MM.


Program de finanţare: INTERREG IV C


Implementarea proiectului a fost definitivată în septembrie 2011.

 

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.