Propunere de parteneriat pentru programul Europa creativă

09 Iunie 2014

Musei Altovicentino – o reţea de instituţii de cultură din zone periferice situate în nord-estul Italiei – caută parteneri similari din Europa pentru o propunere de proiect de cooperare privind cultura locală ca motor al unei dezvoltări durabile economice, culturale şi interculturale în zonele periferice rurale.

Descriere: Musei Altovicentino – o reţea de instituţii de cultură din zone periferice situate în nord-estul Italiei – caută parteneri similari din Europa pentru o propunere de proiect de cooperare privind cultura locală ca motor al unei dezvoltări durabile economice, culturale şi interculturale în zonele periferice rurale. Programul european prevăzut pentru cofinanţare: „Europa creativă”.

 

Titlul propunerii: „Focus on culture as a driver for sustainable intercultural, social and economic development in peripheral rural areas”.

 

Obiectiv: Obiectivul principal al proiectului este de a consolida capacitatea sectorului cultural de a funcţiona la nivel transnaţional şi de a dobândi competenţe pentru a dezvolta noi abordări pentru dezvoltarea audienţei şi a noilor modele de afaceri inovatoare: instituţia coordonatoare proiectează şi construieşte o strategie orientată spre cercetare, explică şi transferă noilor categorii de public – prin sprijinul TIC şi implicarea şcolilor în implementarea activităţilor – patrimoniul cultural material şi imaterial din zonele periferice, în special recuperarea abilităţilor şi competenţelor ca noi surse de cunoaştere şi cultură.

 

Data limită: octombrie 2014

 

Contacte pentru detalii despre propunerea de proiect şi manifestarea interesului : Ivana De Toni, şi Maurizio Dal Ferro. 

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultaţi ne contactaţi la: Serviciul Promovare a Proiectelor de Dezvoltare – Direcţia de Dezvoltare şi Investiţii, tel.: 0262. 211 947, e-mail: .

 

Documente

 

 

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.