Proiect de mobilitate al municipalităţii Piteå din Suedia de Nord

23 Decembrie 2015

Serviciul social al municipalităţii Piteå din Suedia de Nord planifică dezvoltarea unui proiect de mobilitate sau a unuia pe parteneriate strategice, programul “Erasmus+”, şi caută 2-3 parteneri pentru schimb de experienţă şi învăţare mutuală în domeniul excluziunii sociale.
Serviciul social al municipalităţii Piteå din Suedia de Nord planifică dezvoltarea unui proiect de mobilitate sau a unuia pe parteneriate strategice, programul “Erasmus+”, şi caută 2-3 parteneri pentru schimb de experienţă şi învăţare mutuală în domeniul excluziunii sociale.

Scurtă prezentare a municipalităţii: Municipalitatea Piteå este situată în Golful Bothnia, la 900 km nord de Stockholm şi 100 km sud de Cercul Polar Arctic. Cei 42.000 de locuitori contribuie semnificativ la populaţia judeţului/provinciei Norrbotten care este de 260.000 de locuitori.

Circa 4000 de persoane sunt implicate în activităţi pentru copiii locuitorilor din Piteå, iar municipalitatea este împărţită în mai multe administraţii/servicii dintre care cel privind educaţia şi afacerile sociale este cel mai mare. Circa 800 de angajaţi asigură sprijinul şi îngrijirile necesare într-o unitate de servicii sociale, iar acestea sunt destinate persoanelor între 0-65 ani.

Servicii sociale oferite:

Unul dintre serviciile oferite persoanelor cu dizabilităţi psihice între 18-65 de ani este cel de sprijin individual pentru a-i ajuta pe aceştia în procesul de recuperare. Există 8 angajaţi care lucrează cu această misiune la nivelul municipalităţii. 5 dintre ei lucrează cu pacienţii la ei acasă şi îi motivează să facă zi de zi activităţi normale şi necesare: curăţenie, gătit, transport până la locul de muncă, dar le asigură şi ajutor pentru contactul cu autorităţile şi înţelegerea modului în care funcţionează societatea. Cele 3 persoane rămase funcţionează ca "reprezentanţi personali" (Personligt ombud în suedeză), model similar cu cel de „Case Management” (un model de afaceri foarte dinamic, în care un grup de persoane lucrează împreună structurat, sistematic şi contextual la un caz/dosar şi utilizează servicii de administrare, conţinut şi instrumente de colaborare. Un "caz" este format din date, conţinut, informaţii de colaborare, sarcini, repere, schimburi între oameni, evenimente, reguli, comportamente şi procese care descriu modul în care trebuie tratat acesta. În mod ideal, managementul de caz asigură legătura dintre manageri, proces și informaţii).

Grupuri ţintă:
  • persoane cu dizabilităţi (probleme globale de sănătate mintală)
  • tineri adulţi cu handicap neuropsihic, în combinaţie şi cu consumul de droguri
  • migranţii cu handicap psihiatric
Data limită pentru manifestarea interesului: 10 ianuarie 2016

Data limită pentru aplicaţii:
  • pentru aplicaţiile privind mobilitatea este 2 februarie 2016,
  • pentru parteneriate strategice este 31 martie 2016.


Contact pentru detalii şi manifestarea interesului: dna Linda Stenström, municipalitatea Piteå, tel +46(0)911 696282, GSM +46(0)70 6962820, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactaţi la: Serviciul Promovare a Proiectelor – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, tel. 0262 211 947, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.