Programul “Spaţii Verzi” 2016 – Componenta “Spaţii Verzi Urbane”

15 Ianuarie 2016

MOL România în colaborare cu Fundaţia pentru Parteneriat lansează ediţia 2016 a programului „Spaţii Verzi” – componenta de finanţare „Spaţii Verzi Urbane”. Programul este destinat organizaţiilor neguvernamentale din România în parteneriat cu şcoli şi/sau instituţii publice din oraşele/municipiile din România.
MOL România în colaborare cu Fundaţia pentru Parteneriat lansează ediţia 2016 a programului „Spaţii Verzi” – componenta de finanţare „Spaţii Verzi Urbane”. Programul este destinat organizaţiilor neguvernamentale din România în parteneriat cu şcoli şi/sau instituţii publice din oraşele/municipiile din România.

Finanţator: MOL România, în colaborare cu Fundaţia pentru Parteneriat

Obiectivele programului:
 • implicarea comunităţilor în proiecte de înfiinţare,
 • amenajare şi reabilitare de spaţii verzi publice,
 • educaţia ecologică în rândul comunităţii.

Beneficiari eligibili: ONG-uri, în parteneriat cu ONG-uri, asociaţii de proprietari, instituţii de învăţământ (gradiniţe, şcoli generale, licee, universităţi), autorităţi publice locale sau centrale, instituţii/agenţii publice, unităţi administrative-teritoriale.

Activităţi eligibile:
 • înfiinţarea sau reabilitarea spaţiului verde prin gazonare, plantări de flori, arbuşti şi arbori autohtoni,
 • activităţi de educaţie ecologică non-formală obligatorii (în afara curriculei şcolare) cu elemente creative, destinate comunităţilor locale – găsiţi idei despre astfel de activităţi şi exerciţii pe paginile web ale fundaţiei www.repf.ro şi programului www.spatiiverzi.org.ro (fişiere descărcabile),
 • activităţi de implicare a comunităţii în forma evenimentelor comunitare,
 • concursuri, expoziţii, care au ca temă protecţia mediului,
 • reabilitarea cu materiale naturale sau mediu-protective a diferitelor elemente din spaţiile publice, cum ar fi: terenuri de joacă, bănci, mese, echipamente de sport, suporturi de biciclete, stabilimente pentru odihnă,
 • înfiinţarea din materiale naturale a unor terenuri de joacă, suporturi de biciclete, bănci, mese, unelte de sport, stabilimente pentru odihnă în spaţii publice,
 • curăţirea spaţiilor publice de recreere (parcuri, spaţii verzi),
 • montarea şi vopsirea coşurilor de gunoi; înfiinţarea colectoarelor selective de deşeuri (numai în localităţi unde există servicii de colectare selectivă a deşeurilor).

Buget disponibil pentru anul 2016: 217.900 lei

Valoarea maximă a finanţării acordate: 9.000 lei/proiect Valoarea solicitată nu va depăşi 80% din bugetul total al proiectului.

Termen limită de depunere: 10 februarie 2016, ora 16.00 (cererile de finanţare trebuie să ajungă la sediul Fundaţiei pentru Parteneriat până la această oră).

Contact:

Fundaţia pentru Parteneriat Andrea Cseke – Manager Program
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
Tel: 0266-310678

Documentaţia pe http://zoldovezet.ro/spatii-verzi/pa11/index.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactaţi la: Serviciul Promovare a Proiectelor – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, tel. 0262 211 947, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.