Casa Memorială George Pop de Băsești a fost redeschisă în prezența președintelui Klaus Iohannis

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a participat astăzi, alături de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la redeschiderea Casei Memoriale George Pop de Băsești. Cu această ocazie, a avut loc și ceremonia de acordare a Medaliei aniversare „Centenarul Marii Unirii” Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, reprezentat la eveniment de directorul Muzeului, Viorel Rusu.
Președintele Klaus Iohannis a subliniat, în alocuțiunea susținută în fața invitaților, importanța personalității lui George Pop de Băsești și rolul său în înfăptuirea Marii Uniri.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a adus în atenția celor prezenți la eveniment contribuția marelui patriot la lupta transilvănenilor pentru libertate și unitate.

Băsești este un loc cu o semnificație istorică aparte pentru toți românii, iar redeschiderea Casei Memoriale a lui George Pop de Băsești arată aprecierea noastră, a tuturor, față de omul care și-a dedicat întreaga viață unui ideal.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Evenimente

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.