Accessibility Tools

Imprimă această pagină

140 de școlari au fost premiați pentru originalitatea prezentării "Beneficiilor alimentației sănătoase"

08 Iunie 2017 1569
Astăzi, 8 iunie 2016, în Sala de Ședințe a Consiliului Județean Maramureș, au fost premiați 140 de școlari, în cadrul celei de-a II-a ediții a concursului „Beneficiile unei alimentații sănătoase”.

Consiliul Județean Maramureș, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a lansat în urmă cu aproximativ o lună, cea de-a II-a ediție a concursului „Beneficiile unei alimentații sănătoase”.
Concursul este organizat ca urmare a necesității implementării măsurilor adiacente, în conformitate cu OUG nr 24/2010, cu modificările și completările ulterioare. Măsurile adiacente au fost gândite în scopul conștientizării elevilor asupra unei alimentații sănătoase, bazate pe consumul de fructe și legume proaspete cât și deprinderea și fixarea unor obiceiuri alimentare sănătoase în rândul elevilor și prevenirea diferitelor afecțiuni de sănătate precum diabetul, bolile cardiovasculare sau obezitatea infantila. Acesta a constat în realizarea unei prezentări PowerPoint de maxim 10 slide-uri prin care să evidențieze beneficiile unei alimentații sănătoase.

Din cele 15 școli înscrise, au fost apreciate și premiate pentru originalitatea, creativitatea și inovația de care au dat dovadă în cadrul abordării acestei teme, doar 8. Astfel, Premiul I a fost obținut de Școala Gimnazială Budești, Premiul II de Școala Gimnazială Valea Vișeului / Structura Școala Gimnazială Bistra, iar Premiul III de Școala Gimnazială „Florea Mureșanu” Suciu de Sus. Cele 5 mențiuni acordate s-au îndreptat spre Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Baia Mare, Școala Gimnazială „Nichita Stănescu” Baia Mare, Școala Gimnazială Specială Baia Mare, Școala Gimnazială Băsești și Școala Gimnazială Săpânța.

În cadrul festivității de premiere, pe lângă binemeritatele felicitări, organizatorii au oferit tinerilor diplome și premii constând în stilouri, pixuri, acuarele Tempera, pensule de desen și cărți cu rețete culinare de salate/sucuri din fructe și/sau legume. De asemenea, cei mici au putut degusta și merele, cireșele și caisele puse la dispoziție.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Articole înrudite