În cadrul acestui parteneriat s-au derulat vizite oficiale şi de lucru, participări la manifestări culturale ale minorităţilor ucrainene din România şi româneşti din Ucraina, s-au dezvoltat mai multe proiecte finanţate prin programele Phare-Credo, Phare CBC, ENPI HUSKROUA 2007-2013.
Cu ocazia vizitei guvernatorului regiunii Ivano Frankivsk în Maramureş, la data de 30 iulie 2010 s-a semnat Protocolul de completare a Acordului de colaborare dintre Maramureş şi Ivano Frankivsk.

În cursul anului 2013 au avut loc mai multe vizite de lucru în Ivano Frankivsk şi Maramures a unor reprezentanţi ai instituţiilor medicale din cele două regiuni pentru a realiza schimburi de experienţă în domeniul sanitar în special legate de servicii integrate de urgenţă de tip UPU-SMURD, partenerii ucraineni fiind interesaţi să înfiinţeze un astfel de serviciu în Ivano Frankivsk. Cu această ocazie a fost reînnoit protocolul dintre autorităţile celor două regiuni în ceea ce priveşte colaborarea pe palierul sistemului de sănătate public

În prezent colaborarea este axată pe promovarea de proiecte comune ce vor fi finanţate prin programele CBC ENI HUSKROUA 2014-2020 şi Programul Operaţional Comun România – Ucraina 2014-2020.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.