Imprimă această pagină

Şcoala Gimnazială Specială Baia Mare

Şcoala Gimnazială Specială Baia Mare a existat de-a lungul timpului sub diverse denumiri: Şcoală Ajutătoare, Scoală Generală pentru Copii cu Deficienţe, Școală Specială. Până în anul 2011, în Baia Mare au existat două şcoli speciale. În acelaşi an s-a realizat restructurarea celor două unităţi de învăţământ: Şcoala Generală pentru Copii cu Deficienţe nr. 1 Baia Mare a fost comasată cu Şcoala Generală pentru Copii cu Deficienţe nr.2 Baia Mare. Şcoala Generală pentru Copii cu Deficienţă din Gârdani a fost desfiinţată în acelaşi an, resursa umană urmând drumul spre oraşul Baia Mare. Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Consiliul Judeţean Maramureş, colectivele de cadre didactice şi de elevi, personalul didactic auxiliar şi nedidactic, părinţii, au contribuit la realizarea unei şcoli speciale valoroase şi prietenoase, denumită astăzi Şcoala Gimnazială Specială Baia Mare.
Beneficiarii sistemului de învăţământ special de la Şcoala Gimnazială Specială Baia Mare sunt: minori încadraţi în grad de dizabilitate, minori proveniţi din sistemul de protecţie socială, minori proveniţi din familii monoparentale, minori proveniţi din sistemul de învăţământ de masă, în urma repetatelor eşecuri şcolare, care prezintă certificate de orientare şcolară şi profesională emise de către Comisia Judeţeană de Orientare Şcolară şi Profesională din cadrul CJRAE MM.

Şcoala este caracterizată printr-un ethos profesional bun. Trăsăturile dominante sunt cooperarea, munca în echipa, respectul reciproc, ataşamentul faţă de copii, respectul pentru profesie, libertatea de exprimare. Climatul organizaţiei şcolare este deschis, stimulativ, caracterizat prin dinamism. Prin unitatea noastră școlară , se asigură servicii educaţionale speciale pentru copiii cu CES, printr-un program psihopedagogic complex, realizat de echipa educaţională a unităţii şcolare. Şcoala Gimnazială Specială Baia Mare este ordonatorul terţiar de credite al Consiliului Judeţean Maramureş. Consiliul Judeţean Maramureş este instituţia care şi- a respectat de-a lungul timpului instituţiile subordonate, contribuind la susţinerea şi promovarea unui învăţământ special de calitate pentru copiii cu cerinţe educative speciale.

DATE DE CONTACT

Şcoala Gimnazială Specială Baia Mare
Str. Barbu Ștefănescu Delavrancea nr.25/A, 430292
Tel.: / Fax: 0262.213.692
E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Web: scoalaspeciala.weebly.com

Articole înrudite