Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Baia Mare a fost înfiinţat în anul 1998 purtând numele de Școala Profesională pentru Deficienţi Baia Mare. Această şcoală a fost înfiinţată din necesitatea asigurării condiţiilor de instruire şi formare profesională a absolvenţilor claselor a VIII-a de la şcolile generale pentru copii cu deficienţe din Maramureş, care până la aceea dată erau şcolarizaţi la şcoli profesionale din judeţele limitrofe. Pornită în anul şcolar 1998/1999 cu doar două clase cu 24 elevi înscrişi, în prezent, actualul Centru Şcolar pentru Educaţie Incluzivă are 18 clase cu 161 elevi înscrişi.
Şcoala are menirea să ofere servicii de instruire, educare, recuperare, profesionalizare şi integrare socio-profesională. Tinerii vor fi incluşi într-o şcoală deschisă, prietenoasă, tolerantă şi democratică, comprehensivă, fără discriminare şi excludere, mediu în care ei sunt valorizaţi şi integraţi.

Prin toate activităţile instructiv-educative şi terapeutice oferite de Centrul de Educaţie Incluzivă Baia Mare, str. 8 Martie nr.5, judeţul Maramureş, se urmăreşte stimularea diferitelor arii ale dezvoltării, dar cel mai important aspect este dobândirea unei anumite autonomii şi independenţe în viaţa profesională şi socială, pornind de la moto-ul: „Educația numai atunci este eficace când tratează pe fiecare conform cu natura sa și când dă fiecăruia hrana mentală de care are nevoie.” (Petre Ștefănescu-Goangă).

OFERTA EDUCAŢIONALĂ a Centrului de Educaţie Incluzivă din Baia Mare este adaptată la nevoile de formare profesională identificate pe piaţa muncii şi are în vedere formarea de competenţe profesionale ale elevilor în conformitate cu misiunea asumată a şcolii, parteneriate viabile şi eficiente pentru activitatea de instruire practică.

OFERTA TERAPEUTICĂ este individualizată şi adaptată nivelului de dezvoltare a fiecărui elev, a necesităţilor acestuia, dar şi predicţiilor asupra dezvoltării (ţinând cont de diagnosticul medical, psihologic, etc.). Centrul Școlar de Educație Incluzivă Baia Mare este o unitate de învățământ, ce are ca ordonator principal de credite Consiliul Județean Maramureș. Această colaborare și susținere, s-a concretizat printre altele în: derularea Proiectului POSDRU "PROinovație prin firme de exercițiu – de la școala competitivă la competitivitate în muncă", aprobarea cererii de cofinanțare pentru Proiectul POCU ,,Alături de tine pentru pasul următor", 2014-2020, Axa 6, proiect scris în parteneriat cu CJ Maramureș, ISJ Maramureș și LTA Seini, îmbunătățirea bazei materiale, cooperare în vederea derulării activităților școlare, a instruirii practice, a diverselor activități extrașcolare: Proiectul Interjudețean "Și lumea mea e minunată", revista școlii "Miracole", parteneriate educaționale cu alte instituții din subordinea Consiliului Județean Maramureș.

DATE DE CONTACT

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Baia Mare
Str. 8 Martie nr. 5-7, Baia Mare, Maramureș
Telefon: +40 262.211.710
Fax: +40 262.215.744
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Website: www.cseibm.ro
Facebook: Csei Baia Mare Maramures

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.