Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul EDED

10 Iulie 2014 1333

Proiectul a fost aprobat spre finanțare în cadrul Programului Comun ENPI CBC Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2007-2013, Prioritatea 2 «Îmbunătățirea protecșiei mediului», fiind propus și elaborat de Agenția de Management Energetic Maramureș (AMEMM). Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 2 ani, durata de implementare fiind ianuarie 2013 – ianuarie 2015.

 

Proiectul a fost aprobat spre finanțare în cadrul Programului Comun ENPI CBC Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2007-2013, Prioritatea 2 «Îmbunătățirea protecșiei mediului», fiind propus și elaborat de Agenția de Management Energetic Maramureș (AMEMM). Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 2 ani, durata de implementare fiind ianuarie 2013 – ianuarie 2015.

 

Partenerii în proiect sunt:

  • Consiliul Judetean Maramures (RO)

  • Agentia de Management Energetic Maramures (RO)

  • Școala nr. 5 din Uzhhorod (UA)

  • Centrul pentru Initiative Europene (UA) 

 

Bugetul total al proiectului este de 650.310 euro

 

Proiectul urmărește reabilitarea Clădirii Corp B de pe strada Petöfi Sandor nr. 12-14, din localitatea Baia Mare și transformarea acesteia într-un centru educațional demonstrativ pentru energie durabilă, în care atât copiii, cât și adulții să poată învăța, atât prin cursuri teoretice, cât și prin demonstrații practice, ce înseamnă eficiența energetică și sursele regenerabile de energie, respectiv cum pot să utilizeze mai eficient energia în clădirile în care locuiesc sau își desfășoară activitatea, ce înseamnă o clădire cu amprentă neutră de carbon, cum se evaluează performanța energetică a unei clădiri și cum se pot utiliza sursele regenerabile pentru satisfacerea necesarului de energie electrică, energie termică, răcire și prepararea apei calde menajere în clădire.

 

Clădirea urmează să fie reabilitată astfel încât să îndeplinească criteriile de clădire cu consum aproape zero, conform prevederilor DIRECTIVEI 2010/31/UE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI din 19 mai 2010 privind performanța energetică a clădirilor (reformată), soluția aplicată vizând măsuri de izolare interioară a anvelopei, înlocuire sau reparare tâmplărie exterioară, instalarea unui sistem de iluminat eficient, instalarea unui sistem de tip pompă de căldură pentru încălzire, ventilare și climatizare. Energia electrică necesară funcționării pompei de căldură va fi furnizată de panouri fotovoltaice și turbină eoliană instalate pe acoperiș. Se vor prevedea aparate de afișare a puterii furnizate și energiei produse de sistemele de energie regenerabilă, precum și a consumului de energie și costului aferent.

 

Se vor realiza o sală de conferință/seminar, spații de birouri și săli echipate cu echipamente de instruire și demonstrații practice pentru vizitatori. Se vor executa lucrări de finisare interioară, reparații și modernizare a instalațiilor sanitare  și camerelor de baie. Încăperile vor fi dotate cu mobilier și aparatură specifice fiecărei destinații. Se dorește ca Centrul EDED să devină o instituție cu dotări și personal la cele mai înalte standarde, care să-i ajute pe cetățeni să-și schimbe modul în care gândesc și consumă energia.  

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.