Imprimă această pagină

Informare: Campanie de donare de sânge în aria Programului de Cooperare România-Ucraina 2014-2020 sub sigla "Ziua Cooperării Europene"

05 August 2019
„Ziua Cooperării Europene” este o inițiativă de comunicare derulată în fiecare an în luna septembrie în țările Uniunii Europene și țările vecine, beneficiare ale programelor de cooperare teritorială, care dorește să promoveze în mod inedit colaborarea dintre comunitățile locale din zonele de graniță.

Scopul acţiunii „Ziua Cooperării Europene”:

Fiecare comunitate din Europa sărbătorește realizările cooperării teritoriale din regiunea sa prin diferite acțiuni specifice, subliniind cât de mult s-a obținut până acum: proiecte remarcabile care creează legături valoroase între teritorii și oameni, arătând că frontierele nu reprezintă bariere, ci îi apropie pe europeni, ajutând la rezolvarea problemelor comune și încurajând munca strategică în direcția unor obiective comune.
Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020 va sărbători de asemenea „Ziua Cooperării Europene” alături de celelalte programe de cooperare teritorială europeană.

Aria geografică şi perioada de desfăşurare:

Autoritatea de Management a programului şi Secretariatul Tehnic Comun şi-au fixat un obiectiv ambiţios şi anume organizarea unei campanii de donare de sânge în perioada 18 – 20 septembrie 2019 în toate capitalele regionale din aria eligibilă a programului, respectiv oraşele Tulcea, Botoşani, Suceava, Baia Mare, Satu Mare, Cernăuţi, Ivano-Frankivsk, Uzhorod, Odessa.

Nevoia stringentă de rezerve de sânge pentru salvarea vieţilor omeneşti determină ambele state România şi Ucraina să sprijine demersurile care se fac în acest scop.

Această campanie se va derula simultan în ambele ţări, acoperind o arie geografică considerabilă. Acţiunea se va desfăşura sub egida evenimentului „Ziua Cooperării Europene” şi organizatorii speră să atragă un număr cât mai mare de donatori.

Informare din partea Serviciului Promovare Proiecte – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, telefon: 0262 211 947, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..