Imprimă această pagină

Cerere de propuneri de proiecte "Europa Creativă", subprogramul Cultura - Schema de mobilitate pentru artiști şi/sau profesioniști din domeniul culturii

05 August 2019
Comisia Europeană a deschis recent cererea de propuneri de proiecte „Schema de mobilitate pentru artiști şi/sau profesioniști din domeniul culturii” din cadrul Programului european „Europa Creativă”, subprogramul „Cultura”.

Contextul: Programul “Europa Creativă” acordă cofinanţări pentru proiecte care privesc conservarea și apărarea diversității culturale și lingvistice a Europei și consolidarea competitivității sectoarelor culturale și creative din Europa. Mobilitatea artistică și culturală a atras atenția atât la nivelul Uniunii Europene, cât și la nivel național. Recent, miniștrii pentru cultură au solicitat în mod explicit Comisiei Europene să investigheze posibilitatea instituirii unei acțiuni specifice de mobilitate pentru artiști și profesioniști din domeniul culturii.
Obiectivul general: Obiectivul general al prezentului apel de propuneri este de a dezvolta și implementa propriile acțiuni individuale de mobilitate pe termen scurt, prin furnizarea de sprijin financiar artiștilor și/sau profesioniștilor culturali și de a face recomandări Comisiei.

Eligibilitate: organizații non-profit (private sau publice); autoritățile publice (naționale, regionale, locale); organizații internaționale; universități; instituții de învățământ; centre de cercetare; entități care realizează profit (criterii de eligibilitate suplimentare în textul oficial al cererii).

Bugetul: 1.500.000 €, cofinanțare de până la 60% din totalul costurilor eligibile.

Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor: 27 septembrie 2019 (ora 17:00 la Bruxelles).

Fişa de prezentare a cererii se regăsește în anexă.

Informare din partea Serviciului Promovare Proiecte – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, telefon: 0262 211 947, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..